Szeged és környéke

2016.12.16. 10:07

Tumorbankot hoznak létre Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem is tagja annak az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont vezette konzorciumnak, amely összesen 1,5 milliárd forint uniós támogatást nyert alapkutatásra.

Munkatársunktól

Azt igyekeznek meghatározni, hogy a génállomány instabilitása és az öröklődő anyag sérülései hogyan járulnak hozzá a daganatok kialakulásához. A Szegedi Tudományegyetem a teljes pályázati összegből 400 millió forintot fordíthat a kutatásokra, amelyekben közreműködik az SZTE TTIK Biokémiai és Molekuláris Biológia Tanszéke, az ÁOK Pathologiai Intézete, az SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, az Urológia Klinika és a Sebészeti Klinika. Az összeg negyedét egy tumorbank kialakítására költik, amely alapfeltétele annak, hogy a mintákat úgy tudják megőrizni, és azok ezekre a vizsgálatokra alkalmasak legyenek. A fennmaradó összeg kutatói állások létrehozását szolgálja, valamint a kutatás költségeit fedezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!