Szeged és környéke

2019.07.01. 16:30

Túró Rudival és Pick szalámival mennek Finnországba a bordányi fiatalok

Hat, 16 és 19 év közötti bordányi fiatal utazik a finn Lapuába, ahol helyi és spanyol fiatalokkal és kultúrájukkal ismerkednek, miközben ők is bemutatják lakóhelyüket és nemzeti értékeinket. Túró Rudit és Pick szalámit is visznek.

Arany T. János

Régi, jó kapcsolatot ápol egymással a a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a la­­puai testvérszervezetekkel. A bordányiak és a lapuaiak ugyancsak jó kapcsolatokat ápol­nak a spanyolországi Caravaca de la Cruz ifjúsági szervezetével is. A három ország fiataljai Finnországban találkoznak július 4-én, ahol egyhetes, az Európai Unió által támogatott ifjúsági csereprogramot szerveznek.

A diákok már izgatottan várják az indulást. Fotó: Török János

A diákok már izgatottan várják az indulást. Fotó: Török János

A programnak a Lapua központjától körülbelül négy kilométerre, Simpsiö-hegységben lévő ifjúsági centrum ad helyet. A média iránt érdeklődő résztvevők a különböző országokban élő fiatalok életét hasonlítják majd össze.

Bordányból hat, 16–19 év kö­zötti fiatal utazik, Gyuris János kísérővel. A diákok közül Rutai Zoltánnal és Czékus Pé­terrel tudtunk beszélgetni. A fia­talok bemutatják a helyi ne­vezetességeket, a Szent István-szobrot és Hermina tanyát. Nemzeti büszkeségeink közül Túró Rudit és Pick szalámit visznek a finn és spanyol diákoknak, illetve a helyi szociális szövetkezet Legjava termékcsaládból almalevet.


A fiúk elmondták, hogy a résztvevőknek különböző témákban kellett fotókat készíteniük. Megörökítették családjukat, otthonukat, lakókörnyezetüket is. A fiatalok fo­lyamatosan tudósítanak a helyszínről, a program végén pedig kiállí­tás nyílik Bordányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!