Szeged és környéke

2019.07.09. 12:41

Új elnök a Szent-Györgyi Rotary Club élén

Palotás Sándor lett július 1-jétől a Szent-Györgyi Albert Rotary Club új elnöke. A 48 éves üzletember célja, hogy a klub nyitottabbá váljon a társadalom felé, ezáltal filozófiájukat egyre többen megismerhessék.

T.K.

Július 1-jétől Palotás Sándor irányítja a Szent-Györgyi Albert Rotary Clubot, amely a tiszteletbeli tagokkal együtt közel 80 férfit tömörít, és évente 5-6 millió forinttal támogatja a rászorulókat. A Déli-Farm Kft. tulajdonos-ügyvezetője 2015 óta tagja a szervezetnek.


– Vallom, hogy nemcsak az a fontos, hogy gazdasági sikerekre törekedjünk, hanem az is, hogy ha van rá lehetőségünk, a környezetünkért is tegyünk. Ezért vállaltam annak idején, hogy részese leszek a Rotary-életnek – fogalmazott.

Palotás Sándor kibővítené a tehetséges diákokat támogató ösztöndíjprogramukat. FOTÓ: FRANK YVETTE

Palotás Sándor kibővítené a tehetséges diákokat támogató ösztöndíjprogramukat. FOTÓ: FRANK YVETTE

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club nevéhez fűződött 3 éven keresztül hazánk legnagyobb rotarys jótékonysági programja, a Gift of Life, amelyben több mint 60 millió forintból 38 határon tú­­li gyerek életmentő szívműtétjét végezték el Szegeden. Palotás Sándor elmondta, ezt mostantól a RC Szeged Dóm viszi, mentorként azonban tovább segítik a működést.


– A jól működő rendezvényeinket, mint a halászléfőző fesz­­tiválos kitelepülésünk, az ad­­vent és a szegénykonyha, sze­retném folytatni. Tervezek színházi jótékonysági előadást és a tavaly indult szerb–román–magyar együttműködést, illetve a tehetséges diákokat támogató ösztöndíjprogramunk kibővítését is – beszélt terveiről. Emellett évente két alkalommal nyi­­tott előadást szerveznek, hogy a Rotary filozófiáját még szé­­lesebb körben meg tudják ismertetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!