Szeged és környéke

2014.10.25. 13:09

Új tagokat toboroz a Greenpeace szegedi szervezete

Információs napot tart a szegedi Greenpeace csoportja október 27-én délután fél öttől az SZTE-TTIK Irinyi épületének udvari termében (Tisza Lajos krt. 103.).

Munkatársunktól

Az érdeklődők megismerhetik a Greenpeace történetét, kampányait és megtudhatják azt is, hogyan válhatnak részesévé küzdelmeiknek, sikereinknek és egy több millió főt számláló globális mozgalomnak.

- A hónap elején már tartottunk egy hasonló infónapot, aminek hozadékaként csapatunk bővült egy állandó taggal. Ez siker számunkra, hiszen mindig szükségünk van új aktivistákra, szemléletmódra. Nálunk mindenki a személyiségéből ad hozzá egy kis pluszt a munkánkhoz, színesebbé téve azt. Általában mindenkinek van valami szívügye, egy téma, amit szívesen felkarol. Erdész önkéntesünk előszeretettel szervez szemétszedéseket, faültetést. Más fényképezni szeret az eseményeinken. Van olyan aktivistánk, aki szívesen szóba elegyedik az utca emberével, van, aki gyerekekkel szeret foglalkozni, kézműves foglalkozásokat tartani. Mindig keressük az új ötleteket - magyarázta a delmagyar.hu-nak [namelink name="Horváth Ármin"].

A szegedi csoport egyik vezetője elmondta, hogy mostantól újra rendszeresen tartanak majd aktivistatalálkozókat. - Ha valaki részt venne ezeken, és szeretne megismerkedni velünk, az e-mailben, vagy a Facebookon veheti fel velünk a kapcsolatot, és a következő találkozóra meghívjuk. Újabban a Teleki utcai Íz-Szerviz Klubban szoktunk összeülni. Utcai tagtoborzást nem fogunk végezni, viszont aktivistáink várhatóan többször is fel fognak még bukkanni belvárosi köztereken petícióval a kezükben, mint tették azt szeptemberben is, amikor a méhek és más beporzók mezőgazdaságban betöltött szerepéről és az őket fenyegető veszélyekről beszéltek a szegedieknek. Idén tervezünk még faültetést, illetve rendszeres filmesteket, előadásokat. Jelenleg az új aktivisták toborzása a legfontosabb feladatunk, hiszen a régiek közül sokan nincsenek már velünk: új impulzusra, inspirációkra van szükségünk és azt reméljük, hogy az újonnan csatlakozó aktivistáink ötletei is meg fognak valósulni jövőre. Mindezek mellett továbbra is részt fogunk venni az országos programokban - mondta Horváth Ármin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!