Szeged és környéke

2019.01.10. 12:54

Újabb feljelentés Szegeden: a Ligetfürdő kapcsán fordult a legfőbb ügyészhez Szabó Bálint

Hűtlen és hanyag kezelés miatt feljelentést tett Polt Péter legfőbb ügyésznél a szegedi Ligetfürdő Kft. üzletrészének eladása kapcsán Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezető igazgatója.

2007 szeptemberében az MSZP-s vezetésű szegedi önkormányzat és a Hunguest Hotels Zrt. megalapította a Ligetfürdő Kft.-t, hárommillió forint törzstőkével, amelyet a következő év tavaszán 1,3 milliárd forint fölé emeltek: Szeged apportként 1,040 milliárd forintot, míg a Hunguest Hotels Zrt. csaknem 265 millió forintot adott a tőkeemeléshez és belépett a Ligetfürdő Kft.-be az önkormányzat egyik cége, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.is - összegezte az előzményeket a Magyar Idők. Következő évben meghatározták a Ligetfürdő fejlesztését, amihez hárommilliárd forint európai uniós támogatást igényeltek. A beruházás 2010 tavaszára készült el, a fejlesztés összértéke több mint 7,8 milliárd forint volt.


A portál felhívta a figyelmet, hogy az ügynek az az érdekessége, hogy ezt a fejlesztést is a Szeviép Zrt. végezte. Ahogy írják, a vállalat itt is átverte az alvállalkozókat, nem fizetett nekik. Ismert, a Szeviép volt ­vezetőit első fokon, nem jogerősen tavaly novemberben ítélték letöltendő szabadságvesztésre.


A lap azt írja, a tőkeemeléskor a szegedi önkormányzat és a Hunguest vezetése között létrejött egy megállapodás, amely szerint a város a beruházás elkészülte után öt évvel meghirdeti eladásra a 80 százalékos üzletrészét és ha az a piacon nem kel el, akkor a Hunguest kötelezettséget vállal a megvásárlására. Úgy egyeztek meg, hogy a város üzletrésze a Szeged által apportált érték inflációval növelt értékén cserélhet gazdát.


Senki nem jelentkezett 5 éven belül, ezért az üzlet 1,4 milliárd forintért létrejött. Szabó Bálint a feljelentésben rámutatott arra, hogy a megállapodásban Szeged egy sor jogáról lemondott, például nem a város nevezte ki a Ligetfürdő Kft. ügyvezetőjét sem, és emlékeztetett arra, hogy a vételárnál nem vették figyelembe az európai uniós támogatást, vagyis Szegedet legalább 2,4 milliárd kár érhette, a jogász ezért fordult a legfőbb ügyészhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!