Szeged és környéke

2013.07.12. 23:04

Vadaspark lakópark: lelassít a Teve

Szeged - Továbbra is sokan használják a Teve utcát a szegedi Vadaspark lakóparkban arra, hogy kikerüljenek egy közlekedési lámpát. Pedig arra hosszabb az út.

Horváth Attila

– Sajnos sem a belvárosban, sem a külső részeken sokan nem veszik figyelembe a forgalmi rend változásait, vagy nem szeretik betartani a szabályokat – fordult hozzánk egy Vadaspark lakóparkban élő szegedi olvasónk.

Megírtuk, a lakóparkban a Hiúz és a Teve utca között a Panda tér két hete zsákutca lett, Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő virágládák helyeztetett ki.

Mindkét irányból rövidítenek. Fotó: Frank Yvette

Mindkét irányból rövidítenek.
Fotó: Frank Yvette

– A forgalmi rend változását jelölő táblákat az autósok nem veszik tudomásul, inkább továbbhajtanak a Teve utcán mindkét irányból. Pedig ha ránéznének a kilométerórájukra, észrevehetnék, hogy semmivel sem rövidebb, mint a Szabadkai út–Móravárosi körúti körforgalomtól behajtani a Tesco bejáratáig – háborodott fel olvasónk.

Hervasztó

Aznap, amikor [namelink name="Nógrádi Tibor"] kihelyeztette a ládákat, a környékbeliek lelkesen, pillanatok alatt virágokat ültettek beléjük. A növényeket azóta láthatóan senki sem locsolta meg, mindegyik elhervadt.

Tanácsát megfogadva magunk is lemértük a két utat. Kilométeróránkat a Szabadkai út–Horgosi út kereszteződésénél lévő körforgalomnál állítottuk nullára, itt indítottuk stopperünket is. Először a Panda tér felé vettük az irányt a Hiúz utcán, a virágládák miatt továbbhajtottunk a játszótérnél, végigmentünk a Teve utcán, így közelítettük meg a Tescót. Pontosan ezer métert és 2 perc 31 másodpercet mutattak műszereink a bejáratnál. Második kísérletünknél a kiinduló körforgalom után a Szabadkai út–Móravárosi körút kereszteződésénél lévő lámpa felé indultunk. A pirosnál túl sokat nem kellett állnunk, a következő körforgalomba egészen hamar bekerültünk, így jutottunk el a bevásárlóközpont főbejáratáig. 900 métert és 2 percet mutattak eszközeink. A közlekedési szabályokat végig betartottuk, olvasónk szerint a lakóparkon áthaladókra ez nem jellemző, legalábbis azokra, akik nem itt élnek.

– Talán majd meggondolják magukat a rövidíteni szándékozók, ha rendőri ellenőrzésbe futnak, ami még sokba is kerülhet, mivel jártak már kint – zárta mondandóját olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!