Szeged és környéke

2013.12.19. 23:51

Vádemelés a meghalt focista ügyében

Ruzsa - Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség azzal a 23 éves ruzsai férfival szemben, aki 2012. november 10-én Zákányszék felől Ruzsa irányába haladt mikrobuszával, amelyben a megengedett nyolc utas helyett tíz ember foglalt helyet, így mindannyian nem tudták magukat biztonsági övvel bekötni – tájékoztatta lapunkat Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

Munkatársunktól

Az utasok a Ruzsa megye III-as labdarúgócsapatának tagjai és hozzátartozói voltak. A vádlott a 16-os kilométerszelvény közelében egy elütött őzet vett észre, és hirtelen kormánymozdulattal megpróbálta kikerülni. A manőver miatt a személygépkocsi irányítása felett az uralmát elvesztette, az útról lesodródott, hossztengelye körül megpördült, és a tetejére borulva állt meg. A gépkocsiban hárman könnyű, ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, míg egy utas súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A személygépkocsi hátsó sorának jobb szélén ülő 25 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. Az ügyészség álláspontja: amennyiben a gépkocsiban a megengedett számú utas tartózkodik, és valamennyien bekötötték volna magukat, a halálos kimenetel nem történt volna meg. A sofőrt felelősség terheli, mivel a járműben a megengedettnél több embert szállított. A járási ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a járművezetéstől eltiltás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!