Szeged és környéke

2019.08.23. 17:48

Világhír felé törnek a szegedi zenészek

A tavalyi Dóm téri esemény után idén Kecskeméten áll össze az ország legnagyobb rockzenekara. A szegedi zenészek kezdeményezése elindult a világhír felé. Fotóikat és videóikat a közösségi oldalakon már majdnem tízmillióan látták.

Suki Zoltán

– Magyarországon először Szegeden, a Dóm téren rendeztük meg hazánk legnagyobb rockzenei flashmobját, amely a SzegedRocks2018 nevet kapta. A rendezvény célja: felszabadultan, bármifajta kötöttség nélkül megélni az együtt zenélés örömét – mondta a Délmagyarországnak az esemény főszervezője. Gajda Ferenc azt is elmondta, hogy az egész egy baráti társaságból indult el. A főszervező épen Szolnokról tartott hazafelé egy koncertről, amikor az eszébe jutott, hogy kellene egy nagy közös zenélést tartani. – Az ötletet pedig tettek követték. Alapítottunk egy egyesületet és elkezdtük a munkát. Nyilván először Szegedben, illetve Csongrád megyében gondolkodtunk. Az első terv az az volt, hogy a haverjainkat csődítjük össze egy közös zenélésre, és már ez is lett volna 50–100 ember – mesélte a kezdetekről a főszervező.

Több százan zenéltek együtt a Dóm téren, de idén még ennél is többen lesznek. Fotók: Kuklis István

Több százan zenéltek együtt a Dóm téren, de idén még ennél is többen lesznek. Fotók: Kuklis István

Gajda Ferencék azonban „elszámították" magukat. Ahogy ugyanis elterjedt a közös koncert híre, egyre többen keresték meg őket olyanok is, akiket korábban nem ismertek.


Szeged szívében először két magyar szám csendült fel, a Tankcsapda 2000-es első kislemezéről az Ez az a ház, valamint a szegedi Sun Citytől a Nem izgat. A nemzetközi dalokat is egy úgynevezett bejátszó zenekar játszotta fel, őket követték a résztvevők. Billy Idol White Wedding és Blur Song 2 címet viselő dalát a szegedi Czutor Zoltán énekelte el a Dóm téren. Az énekesek a színpad előtt álltak, egy mikrofon mögött többen, míg a többi hangszer képviselői szekciókra osztva zenéltek Szeged legismertebb terén.


Idén pedig KecskemétRocks néven rendezik meg újra a flashmobot, ahol azonban már nem négy, hanem 12 magyar, illetve külföldi slágert adnak majd elő a Magyarország minden tájáról és a külföldről is érkező zenészek. Akiknek híre az esemény médiapartnerének, az MTV zenecsatornának köszönhetően most még messzebbre juthat.


 

Címkék#Zene#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!