Szeged és környéke

2015.06.25. 17:50

Világszínvonalú az új koraszülött-mentőautó

Jövő héten már az új koraszülött-mentőautót használhatja a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány: csütörtökön ünnepélyesen átadták a járművet.

Munkatársunktól

Az autót soron kívül, állami beruházásból kapta az alapítvány, miután előző autójuk összetört egy balesetben tavaly februárban. Azt azóta megjavíttatták, július elsejétől azonban már csak tartalék kocsiként használják. A régi, 20 éves járművüket pedig, amely eddig tartalékként szolgált, már ma visszaadják az Országos Mentőszolgálatnak. Valószínűleg a felnőttmentésben használják majd tovább.

Világszínvonalú az új koraszülött-mentőautó - GALÉRIA


Az új autó ugyan már hónapok óta rendelkezésre áll, felszerelése azonban 20 millió forintba került. Ezt az utolsó fillérig adományokból fedezte az alapítvány, eddig tartott összegyűjteni a pénzt. A legkorszerűbb műszereket vásárolták meg, így az újszülöttek mozgó intenzív osztályáról bátran kijelenthető: világszínvonalú. Külsejében is jól megkülönböztethető lesz a többi mentőautótól: rikító zöld színű, amilyen az ország összes koraszülött-mentőautója lesz hamarosan. Fenntartása azonban továbbra is kihívást jelent majd az alapítványnak: amellett, hogy tankolni kell, sok egyszer használatos műszer is van benne, amelyek százezres havi kiadást jelentenek. Pintér Sándor kuratóriumi elnök azt is elárulta: a berendezések sincsenek még teljesen kifizetve. A hordágy árából még másfél millió forinttal tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!