Hallgassa élőben!

Világszínvonalú az új koraszülött-mentőautó

Jövő héten már az új koraszülött-mentőautót használhatja a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány: csütörtökön ünnepélyesen átadták a járművet.

Az autót soron kívül, állami beruházásból kapta az alapítvány, miután előző autójuk összetört egy balesetben tavaly februárban. Azt azóta megjavíttatták, július elsejétől azonban már csak tartalék kocsiként használják. A régi, 20 éves járművüket pedig, amely eddig tartalékként szolgált, már ma visszaadják az Országos Mentőszolgálatnak. Valószínűleg a felnőttmentésben használják majd tovább.

Világszínvonalú az új koraszülött-mentőautó - GALÉRIA

Az új autó ugyan már hónapok óta rendelkezésre áll, felszerelése azonban 20 millió forintba került. Ezt az utolsó fillérig adományokból fedezte az alapítvány, eddig tartott összegyűjteni a pénzt. A legkorszerűbb műszereket vásárolták meg, így az újszülöttek mozgó intenzív osztályáról bátran kijelenthető: világszínvonalú. Külsejében is jól megkülönböztethető lesz a többi mentőautótól: rikító zöld színű, amilyen az ország összes koraszülött-mentőautója lesz hamarosan. Fenntartása azonban továbbra is kihívást jelent majd az alapítványnak: amellett, hogy tankolni kell, sok egyszer használatos műszer is van benne, amelyek százezres havi kiadást jelentenek. Pintér Sándor kuratóriumi elnök azt is elárulta: a berendezések sincsenek még teljesen kifizetve. A hordágy árából még másfél millió forinttal tartoznak.

Két magyar meghalt, öten súlyosan megsérültek egy autós üldözésben Bajorországban
Egy ideiglenes rendszámmal ellátott BMW sofőrjét akarták igazoltatni a rendőrök, de az autó elhajtott, később pedig egy fának csapódott.
Tarlós István szerint kétséges, hogy 2023-ra elkészül a Lánchíd felújítása
Nem biztos, hogy Karácsony Gergely önmaga eldöntheti, hogy miniszterelnök-jelölt lesz-e vagy sem -mondta a volt budapesti főpolgármester.
Teljesen meztelenül pózol a kertben a terhes Mihalik Enikő
Hamarosan megszületik a kislánya.
Matolcsy: a tehetség-tudás-technológia-tőke négyese a siker kulcsa
A jegybankelnök írásában vizsgálja a magyar és a térségi felzárkózások sikerének lehetséges mintáit.
A pandémia idején alakult meg a szegedi Hűvös zenekar
Az ifjúság hite és elszántsága rendszerint nem ismer lehetetlent.
Teszthamisítókra csaptak le Romániában
Az év eleje óta utasok százait, ha nem ezreit látták el 50 lejes (3600 forint) felárért hamis negatív PCR-tesztekkel.