Szeged és környéke

2010.06.01. 19:42

Víz alatt a Homokhátság - videó és galéria!

Csongrád megye - 347 milliméter csapadék hullott az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi igazgatóság területén januártól májusig – ez 171 százaléka a sok évi átlagnak. 26 ezer hektárt borít belvíz, ebből 10 és fél ezer hektár vetésterület.

Delmagyar.hu

A több napja tartó esőzések miatt tizenöt Csongrád megyei településen rendeltek el belvízvédelmi készültséget. A legkritikusabb helyzet Mórahalmon, Zákányszéken és Bordányban alakult ki, de nagy a veszély Csanyteleken is.

A hatalmas mennyiségű csapadék miatt telítődött a mórahalmi elvezető csatorna, így a víz a város utcáira folyt. Kedden két kotrógép dolgozott a csatornán, a településen hat nagy szivattyút, és néhány kisebbet üzemeltettek, 30 ember vett részt a munkálatokban. A víz szinte az város összes utcájában gondot okozott, a legkritikusabb helyzet a déli városrészben alakult ki. Az egyik utcasarkon homokzsákokkal védték a házakat. A mórahalmiak éjszaka is folytatták a szivattyúzást – tudtuk meg Csányi László alpolgármestertől.

Víz alatt a Homokhátság. Fotó: Németh Norbert, MTI (galéria)


A többi település belvízhelyzetéről a szerdai Délmagyarországban, Délvilágban talál információkat.
 

Szerdai belvízhelyzet Zákányszéken. Videó: www.zakanyszek.hu
A lenti fényképeket olvasó-tudósítónk készítette szerda dél körül Zákányszéken. Árkokat ástak az utcákban az víz elvezetése érdekében. Földeken közlekedni... hát...

Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!