Szeged és környéke

2015.05.20. 19:56

Zebrán gázolta halálra a 76 éves nőt a motoros

Életveszélyes a szegedi Csaba utca és Kereszttöltés utca sarkán lévő zebra – állítják a közelben lakók. A kereszteződésben kedden motoros ütött el egy idős nőt, aki a helyszínen meghalt. A közútkezelő egyelőre nem tervez külön óvintézkedést. Szerda reggel Vásárhelyen történt gázolás a zebrán: elütöttek egy idős nőt, aki a kerékpárját tolta. <br>

Munkatársainktól

Vásárhelyen is a zebrán ütöttek el egy nőt

Súlyos sérülésekkel került kórházba az az idős asszony, akit tegnap reggel ütöttek el Hódmezővásárhelyen. Információink szerint a Kálvin téri gyalogátkelőhelyen tolta át kerékpárját, amikor egy ©koda személygépkocsi elgázolta.

– Életveszélyes a kereszteződés, itt napi szinten vannak balesetek. Mindkét irányból nagy sebességgel jönnek a járművek, és nem engednek át, tisztelet a kivételnek. A gyerekeim már remegnek, amikor átkelünk, mert korábban kétszer csaptak el itt valakit a szemünk előtt – magyarázta egy közelben lakó édesanya a kedd esti baleset helyszínén. Mások is azt mondták, „valamit ki kell találni", mert félnek az átkelésnél. Több iskola, óvoda, buszmegállók is vannak ott, a szülők még az iskoláskorú gyerekeket sem engedik egyedül közlekedni.

Megírtuk, halálra gázolt egy 76 éves szegedi nőt kedd este a Kereszttöltés utca és a Csaba utca kereszteződésében lévő zebrán egy 36 éves, motorral közlekedő férfi. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a motoros nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érkezve. A gázolás után a motor egy fának és egy jelzőtáblának ütközött. A helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni az asszony életét, a helyszínen elhunyt. A motorost kórházba vitték, sérülései súlyosak.

Hiába van zebra, ha a járművezetők nem lassítanak. Fotó: Kuklis István

Hiába van zebra, ha a járművezetők nem lassítanak. Fotó: Kuklis István
A Szegedi Rendőrkapitányság halált okozó közúti baleset okozása vétsége miatt indított büntetőeljárást. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja – közölte a főkapitányság.

– A balesetben közlekedési jelzőtábla sérült, a helyreállítását most végzik a kollégáim – mondta tegnap Kósa János, a városüzemeltetési iroda környezetgazdálkodási és közműosztályának vezetője. – Nincs tudomásunk arról, hogy ez baleseti gócpont lenne. Jelenleg nem tervezünk olyan közútkezelői intézkedést, amely a szokványos gyalogátkelőhely-kijelöléshez képest többletként jelenne meg. A baleset okait nem ismerjük, de amennyiben a rendőrség a vizsgálat során megállapítja, hogy szükséges valamilyen közútkezelői intézkedés, erről tájékoztatnak minket, és megtesszük.

A helyszínen szerdán már kevés nyomát láttuk a tragédiának. A zebra közepén lévő járdaszigetnél valaki mécsest tett ki. A megrongált, gyalogosokra figyelmeztető veszélyjelző tábla nyílegyenesen állt, látszott, hogy helyrerakták. A tábla és a fa, amelynek a motor nekicsapódott, több tíz méterre van a Csaba utcai kereszteződéstől, közel a Vajda utcához.

Sokan hozzászóltak
Olvasóink közül a delmagyar.hu Facebook-oldalán sokan megosztották véleményüket, információikat a tragikus balesetről:

Tót Edit: Most minimum két család élete van válságban és szomorúságban.

Ferenczi Gábor: Elmondok annyit nektek, hogy a motoros sem fékezni nem fékezett, sem pedig a szondát nem akarta megfújni, vajon miért...

Fülöp Mátyás Sándor: Sajnos az Etelka sor–Kereszttöltés utca gyorsulási útszakasz... Majdnem minden este száguldoznak, mindegy, hogy kocsi, motor vagy kamion!

Kazika Kazika: Ezért mondom, mindig szét kell nézni, mielőtt lelépünk az útra, életet menthet!

Rózsa Péter: Arra tudok gondolni, hogy ez közvetlenül a vihar előtt történt, és gondolom, azért rohant a motoros nagy sebességgel, hogy még előtte hazaérjen, lehet, hogy a néni szintén...

Pálfi Éva: Üzenem a rendőrségnek, hogy itt kaszálhatna a fix traffijával.

Móricz Noémi: A motoros majdnem a Vajda utcáig csúszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!