Szeged és környéke

2019.08.05. 14:41

Zsarolóvírus támadta meg a Sándorfalvi önkormányzat gépeit

Hétfőn délelőtt egy időre, több számítógépen is lehetetlenné vált a munka egy vírustámadás miatt a sándorfalvi önkormányzatnál. Az ügyfelek fogadását szerencsére nem kellett leállítani.

Munkatársunktól

Megkerestük Sándorfalva önkormányzatának jegyzőjét, aki elmondta, hogy valóban zsarolórvírus támadta meg a számítógépeik egy részét. Az ilyen esetekre pontos előírások vonatkoznak, amiket betartva a probléma gyorsan elhárítható. Török Éva hozzátette, hogy a vírus nem akadályoztatja az ügyfelek fogadását és az ügyintézést.


Az egyik legnagyobb ilyen típusú vírusfertőzés két éve történt. Akkor huszonhárom millió számítógép fertőződött meg. A vírust egy e-mail hordozta, amit megnyitva, azonnal települt a gépre. Ezzel azonnal titkosítva az adatokat. Az ilyen esetekben fontos, hogy ha bekövetkezett a fertőzés, ne fizessük ki a váltságdíjat, mert nincs rá semmilyen garancia, hogy valóban feloldják a titkosított dokumentumokat. Ilyenkor a rendszer újratelepítése javasolt, valamint az adatok visszaállítása biztonsági mentésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!