Szegedi Tudományegyetem

2014.05.28. 22:50

Straub F. Brunóra emlékeztek

Szeged - Az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában évtizedek óta hagyomány, hogy az intézmény alapítójának tiszteletére minden évben megrendezik a Straub-napokat.

Munkatársunktól

A szerdán kezdődött kétnapos tudományos ülés abban tért el az eddigiektől, hogy az ünnepélyes megnyitón nem valamelyik kiemelt tudományos témára fókuszáltak a résztvevők, hanem a 100 éve született professzor emberi, kutatói arcát elevenítették fel. Mint minden évben, ezúttal is átvehette az akadémikusok ítélete szerint legsikeresebb kutató a Straub-plakettet: a professzor által 1986-ban alapított díjat tudományos teljesítménye alapján [namelink name="Deli Mária"] (Biofizikai Intézet) érdemelte ki vér-agy gáttal kapcsolatos munkájával. [namelink name="Vígh László"], a Straub Örökség Alapítvány kuratóriumi elnöke Hegedűs Csillának (Semmelweis Egyetem) nyújtotta át a Farkas Tibor-emlékplakettet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!