Szegedi Tudományegyetem

2014.06.24. 17:49

26 szegedi hallgató kapott ösztöndíjat

Szeged - Alapvetően olyan kiemelkedő képességű hallgatóknak szól, akik kötődnek a gazdasági vagy jogi képzésekhez.Idén azonban a természettudományi és a pedagógusképző karról is pályáztak.

Vida-Szűcs Imre

Az SZTE Szegedi Tehetségpont a Nemzeti Tehetség Program támogatásával meghirdetett egy ösztöndíj lehetőséget alapvetően olyan kiemelkedő képességű hallgatóknak, akik kötődnek a gazdasági vagy jogi képzésekhez. Néhányan más területről is pályáztak, például a természettudományi és a pedagógusképző karról.

Többen már másodszor részesültek az idén ösztöndíjban. Fotó: Vida-Szűcs Imre

Többen már másodszor részesültek az idén ösztöndíjban. Fotó: Vida-Szűcs Imre
– Az elbírálásnál a Kiválósági Lista szempontrendszerét is érvényesítettük, ezért sokan ismét ösztöndíjat vehetnek át azok közül, akiket nemrég jutalmaztunk – mondta [namelink name="Badó Attila"], a Tehetségpont vezetője a keddi ünnepségen az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székházában. Összesen 69 pályázat érkezett be az egyetemről, a pályázók közül 26 diákot részesítettek egyszeri, maximum 200 ezer forintos ösztöndíjban. A pályázatok elbírálását az SZTE Gazdaságtudományi Kar, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar közösen bonyolította le.

[namelink name="Szabó Gábor"], az SZTE rektora a díjátadás előtt úgy fogalmazott, amellett, hogy egy egyetemnek tisztességes oktatást kell adnia mindenkinek, aki tanulni akar, legalább ugyanilyen fontos, hogy a tehetségek kibontakozhassanak. Nekik és a hallgatótársaiknak is így a legjobb, hiszen a tehetséges hallgatók inspirálják a többieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!