Szentes és környéke

2008.09.19. 20:56

80 millió buszvárókra Szentes és környékének

Szentes - Szentes, Derekegyház és Árpádhalom együttesen nyolcvanmillió forintot nyert pályázaton buszvárók és -öblök kialakítására.

Munkatársunktól

A közösségi közlekedés fejlesztéséért pályázott együtt Szentes, Derekegyház és Árpádhalom a dél-alföldi operatív programra, s nyert együtt 77,5 millió forintot. Az önerőt is beleszámítva 86 millió forintot költenek el hamarosan a teljes beruházásra. Kocsis Sándorné, a szentesi városháza munkatársa, a program gazdája elmondta, hogy összesen 16 buszöböl és 36 váró kialakítására futja ebből a pénzből. Derekegyházon négy öböl és három váró épül, Szabó István polgármester szerint hozzájárul a település arculatának kialakításához, hiszen a várók egyformák lesznek. Árpádhalomra két öböl és két váró jut, Szentesen marad 10 öböl és 30 új váró. A városban több helyen lecserélik a régieket, máshol először építenek.

A programban eredetileg Fábiánsebestyén is részt vett volna, a település önkormányzata azonban nem tudta biztosítani az ehhez szükséges önerőt – tájékoztatott Varjas Béla. Az alpolgármester elmondta, úgy döntöttek, inkább maguk építik újjá a várókat, hasonlóan a már meglévőkhöz. Szerették volna a vasúttársaságtól megvásárolni az állomás épületénél lévő területet, hogy a forgalmi csomópontban végre felújíthassák, és kialakíthassák a buszvárót, de ez ebben az évben sem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!