Szentes és környéke

2008.12.11. 20:49

Megint lesz rendőre Fábiánsebestyénnek

Szentes - December 16-ától ismét lesz körzeti megbízottja Fábiánsebestyénnek. A 27 éves László Béla néhány hónapig naponta fog kijárni Szentesről, de tavasszal már beköltözhet szolgálati házába. A szentesi rendőrkapitány szerint a rendőrség és a kistelepülések példás együttműködésének köszönhető, hogy a kistérségben egy kivétellel minden falunak van saját rendőre.

Bíró Dániel

Keddtől megint lesz rendőre Fábiánsebestyénnek. A falu korábbi körzeti megbízottja egy éve betegállományba, majd nyugdíjba vonult, pótlásáról pedig most tudott gondoskodni a Szentesi Rendőrkapitányság. Balogh Szabó Imrétől, a kapitányság vezetőjétől megtudtuk, belső pályázaton kerestek megfelelő személyt a speciális feladat ellátására, a községben ugyanis nemcsak a rendőri jelenlétet kell biztosítani, hanem a helyi polgárőrség és a mezőőrök munkáját is össze kell majd fognia László Bélának.

A 27 éves, jelenleg egyedülálló szentesi fiatalember 2004 óta teljesít szolgálatot a rendőrségnél, eddig járőrként dolgozott. Bár nincs helyi ismeretsége Fábiánsebestyénben, nem tart a beilleszkedéstől, szerinte zökkenő nélkül válhat majd elfogadott tagjává a kisközösségnek. Fél évig megbízással látja el feladatát, és ha felettesei meg a falubeliek is elégedettek lesznek munkájával, véglegesítik. Az első hónapokban Szentesről fog kijárni a községbe, de tavasztól már beköltözhet az önkormányzat által felajánlott szolgálati házba.

László Béla törzsőrmester jövő héttől már a fábiánsebestyéni közbiztonságra ügyel. Fotó: Tésik Attila

László Béla törzsőrmester jövő héttől már a fábiánsebestyéni közbiztonságra ügyel.
Fotó: Tésik Attila

– Egy körzeti megbízottnak missziót kell teljesítenie, egyedül kell képviselnie a rendőrséget. Ez komoly megmérettetés, de a magasabb beosztás és a felkínált lakhatás vonzóvá teszi a feladatot. Azt hiszem, ez lehet a jövő útja, hiszen ha egymást támogatják a szervezetek, könnyebben tudjuk teljesíteni a lakosság igényeit – mondta lapunknak Balogh Szabó Imre. Év elején Eperjes kapott körzeti megbízottat. Ott tíz esztendőn át nem volt rendőr, de azzal, hogy a falu szolgálati lakást ajánlott fel, nyomban kelendővé vált az álláshely. A szentesi kistérségben egyedül Árpádhalmon nem megoldott még a folyamatos rendőri jelenlét, oda a nagymágocsi őrsről járnak át a bűnüldözők.

Szolgálati autót is kap

Hosszú ideje kívánsága volt a falunak, hogy legyen körzeti megbízott nálunk is – mondta lapunknak Kós György. A fábiánsebestyéni polgármester hozzátette, egy szolgálati autót is rendelkezésre bocsátanak, amit eddig csak a polgárőrség használt. Fábiánsebestyénben évente átlagban 30 ügy miatt indul nyomozás, a bűncselekmények túlnyomó része vagyon elleni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!