Szentes és környéke

2013.04.10. 21:25

Várkonyi Katalin kiszállt a kórházi mókuskerékből

Szentes - Várkonyi Katalin nem ment el a meghallgatásra, így ketten versenyeznek a szentesi kórház főigazgatói posztjáért: egy vámospércsi és egy orosházi jelölt.

Králik Emese

Egy év hercehurca után jövő hét végére úgy tűnik, felszáll végre a fehér füst a szentesi kórházban, és kiderül, ki lesz az új főigazgató. A történetről többször írtunk. Tavaly márciusban írt ki pályázatot az ország számos gyógyintézményének vezetésére a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). Szentesen egyetlen induló mérette meg magát, a jelenlegi főigazgató, [namelink name="Várkonyi Katalin"], az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – több más intézménnyel együtt – mégis eredménytelennek nyilvánította a szentesi pályázatot.

Várkonyi Katalin

Várkonyi Katalin

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 Nyáron ismét meghirdették a vezetői posztot. Újra beadta pályázatát Várkonyi Katalin, mellette az akkoriban még szentesi orvos igazgatóként tevékenykedő, azóta az orosházi kórházba átigazolt [namelink name="Gyenes Ágota"], az abban az időszakban a makói kórházat vezető [namelink name="Baráth Lajos"], valamint [namelink name="Buchholcz Gyula"], a bajai kórház főgyógyszerésze. A tárca a négy jelölt között nem találta meg a legalkalmasabbat.

A szentesi kórházra vonatkozó legújabb kiírás márciusban jelent meg, most már sokkal rövidebb, 30 napos döntési határidővel. Bár a jelentkezők személyéről információt sem az országos intézet, sem a minisztérium nem ad, lapunk úgy értesült: Várkonyi Katalin mellett az orosházi kórház jelenlegi főigazgatója, [namelink name="Kalmár Mihály"] és egy vámospércsi háziorvos, [namelink name="Suba László"] indult.

A jelöltek meghallgatását hétfőn tartották a GYEMSZI-nél, ahol Várkonyi Katalin nem jelent meg. Szerettük volna megkérdezni az okokról, de nem értük el. Kalmár Mihály érdeklődésünkre levélben azt válaszolta, hogy a személyével kapcsolatos híreket „sem megerősíteni, sem cáfolni nem áll módjában". Róla annyit sikerült megtudni, hogy tavaly indult Orosházán. Ott is eredmény nélkül zárult a pályázat, most jelenlegi munkahelyén és Szentesen is megméretteti magát.

Suba László sem kívánt nyilatkozni. A világhálón fellelhető adatok szerint ő az elmúlt ciklusig a Fidesz színeiben alpolgármester volt Vámospércsen, ahol komoly szerepe volt egy járóbeteg-szakrendelő intézet kialakításában. A döntést április 20-áig kellene meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!