Szentes és környéke

2014.04.07. 21:21

Segítik a fiatalok útkeresését

Szegvár - Két éve indult a Fiatalok lendületben nevű kezdeményezés Szegváron. Azzal a céllal hozták létre a csoportot, hogy a kortársak egymást és önmagukat is segítve orvosoljanak társadalmi, szociológiai problémákat.

Munkatársunktól

Többek között nemzetközi találkozót bonyolítottak le, arról tanácskoztak, hogyan lehetne minél több fiatalt bevonni a közösségi munkába, az aktívabb életbe. Az eltelt időszakban sokat dolgoztak a program sikeréért, idén pedig egy nagyon érdekes projektbe kezdenek, tudatta a Kistelepülések Kultúrájáért Egyesület ügyvezetője, [namelink name="Nagy Sándorné"].

Tizenöt szegvári és szentesi fiatal állt össze, hogy együtt próbáljanak kilépni a pályakezdés reménytelenségéből. Nemrég megtartották az első találkozót.

– Az egyesület három éve alakult. Maradunk, vagy útra kelünk? – ez a mostani, harmadik nagy projektünk címe. A kérdés, hogy megtalálják-e a fiatalok itthon a helyüket, vagy más országban keressék-e a boldogulást. Velük együtt szeretnénk elemezni a helyzetet, keressük a válaszokat, hogyan kerülhetik el a perifériára kerülés, a sikertelenség csapdáját – magyarázta a vezetőjük. Kirándulásokat szerveznek, olyan sikeres embereket keresnek föl, akik jól megélnek abból, hogy „mernek", a látottakat pedig közösen elemzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!