Szentes és környéke

2015.01.14. 18:47

Összegyűjtöttük, mi minden történt Szentesen 2014-ben

Szentes - Vasúti átjáróban felakadtak egy félpótkocsi letalpalói, elkészült a Kurca-part Kalandpark, megújult a mozi, Európa legnagyobb kacsavágó üzemét adták át a Hungerit Zrt.-nél.

Munkatársunktól

Január

7.: Elkészült a Kurca-part Kalandpark, a teljes költség közel 400 millió forint volt.
22.: A Kurca-főcsatornában 30 mázsa hal pusztult el, a pontos ok nem derült ki.

Február

3.: A Téglagyári úti vasúti átjáróban felakadtak egy félpótkocsi letalpalói, az érkező motorvonat vezetője nem tudott megállni, a balesetben 4-en súlyosan, 9-en könnyebben sérültek meg. Az átkelőt azóta átalakították.
8.: Két év próbaidővel 1 év fogházbüntetésre ítélték H. Klára Katalin építésvezetőt Farkas Péter 2009 nyarán, a felújítás alatt álló Tisza-hídon bekövetkezett halála ügyében folyó per végén.
19.: Utazó szolnoki rablók rontottak rá egy férfira a Dózsa György utcai otthonában. Földre teperték, a kezeit és lábait összekötözték, órákon át kutattak a lakásban. Másnap elfogták őket.
21.: Oltalom alatt álló földrajzi jelzéssé nyilvánította az Európai Bizottság a szentesi paprika termékelnevezést.
28.: A szentesi képviselő-testület legutóbbi ülésén zöld utat engedett annak a kezdeményezésnek, hogy a 2013-ban elhunyt klasszis vízilabdásnak, Sipos Editnek szobrot állítsanak, sétányt nevezzenek el róla, és a Széchenyi ligetben kialakítsák a Bajnokok útját. Az avatás március 29-én volt.

Sipos Edit vízilabdázó szobra Szentesen. Fotó: Vidovics Ferenc

Sipos Edit vízilabdázó szobra Szentesen. Fotó: Vidovics Ferenc
Április

3.: Másfél milliárdból wellnessrészleg épül a fedett uszoda mellé Szentesen, és a régi medencék is megújulnak – jelentette be Szirbik Imre polgármester.
25.: Szentesen és Nagymágocson új házak épülnek, oda költöznek majd a pszichiátriai otthon lakói. Erre közel egymilliárd forintot költenek, mondták a projektnyitó rendezvényen.

1,2 milliárd forintból épült meg a szentesi fedett uszoda. Fotó: Karnok Csaba

1,2 milliárd forintból épült meg a szentesi fedett uszoda. Fotó: Karnok Csaba
Május

6.: Két hónapos szünet és 30 milliós felújítás után premierfilmekkel, 3D-s vetítésekkel várja a nézőket a mozi. A hódmezővásárhelyi Mozaik Mozi Kft. kapta meg üzemeltetésre az intézményt.
Június
10.: Felavatták a felújított szentesi belvárost, két új szobor kerül a közterekre.

Augusztus

6.: Visszavonta a kormány a szentesi kórháztól a már elnyert, közel 2,5 milliárd forintos uniós támogatást, amiből háromszintes tömb épült volna.
7.: Átadták az 1,2 milliárd forintos beruházásból épült új fedett uszodát Szentesen. Az avatási ünnepségből nem hiányzott a sport, a magyar női vízilabda-válogatott az ausztrálokkal meccselt, és 12–5-re győzött.
15.: Elbúcsúzott a szentesi laktanyától Nyers József ezredes, átadta az ezredparancsnoki beosztást Antal László alezredesnek.

Szeptember

6.: A szegvári sportember, Sinka „Popey" Zsolt sajtótájékoztatón közölte: egy 18,5 tonnás autósor elhúzásával megdöntött egy korábbi Guinness-rekordot.
20.: Fábiánsebestyénben a Kinizsi 2000 Zrt. új tehenészeti telepét avatták fel. A beruházás 1,8 milliárd forintba került.

Október

10.: Utólag nagy botrány lett két ügyből. Középiskolások részvételével szerveztek villámcsődületet a Fidesz kampánysátra mellett, a szervezők szerint ők nem akartak a gyerekekkel politizálni. Olyan levelekkel árasztották el a szentesi postaládákat, amelyekben a város ismert emberei a baloldali jelölt ellen szólnak, és a fideszes polgármesterjelölt támogatására buzdítanak.
30.: A Mókuska névre hallgató, francia gyártmányú mentőhelikoptereket Szentesen is leváltotta egy modernebb, osztrák modell.

November

26.: Megtartották annak a pernek az első tárgyalását, amelyet a Szentes Spa & Medical Kft. indított kártérítésért Szentes önkormányzata ellen. 180 milliót követelnek a várostól azért, mert nem valósult meg az úgynevezett Vitala-projekt.

December

11.: Ledó Ferenc, a szentesi DélKerTész elnöke lett a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB új elnöke.
12.: Új élőállat-fogadó és -beszállító rendszert, egyúttal Európa legnagyobb kacsavágó üzemét adták át a Hungerit Zrt.-nél. A beruházás 1,75 milliárd forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!