Szentes és környéke

2015.09.21. 22:28

Játszótérre viszik a kutyákat Szentesen

Szentes - Tegyen rendet a város, a gyerekek közé ne mehessen kutya, de az ebeknek is legyen zárt játszóterük - kérte egy szentesi képviselő. Addig is sokat segítene, ha a gazdák betartanák az érvényes szabályokat.

Králik Emese

Tilos kutyát bevinni Szentesen a Somogyi Béla és Bacsó Béla utca közötti játszótérre, ezt sokan mégis figyelmen kívül hagyják. Kutyafuttató egyelőre nem lesz a környéken.

A körzet önkormányzati képviselője, [namelink name="Bujdosó Tamás Károly"]  emelt szót a lakók érdekében. Kétféle érdek ütközik: a szülők azt szeretnék, ha nem mennének be a kutyák a gyerekek közé, az állatbarátok pedig az ebek igényeit tartják szem előtt. A városatya azt kérte: tiltsa ki az önkormányzat az ebeket, illetve hogy a beépítetlen területen legyen egy futtató.

– Borzasztó, hogy olykor már hajnali 5-kor kiabálnak, veszekednek a gazdák a kutyáikkal. Az alsóbb emeleten nem tudnak aludni. Az imént láttuk a saját szemünkkel, hogy egy kistestű jószág a homokozóban végezte a dolgát, a fiatal nő, valószínűleg a tulajdonosa, nem is próbálta megakadályozni – bosszankodott a szabadtéri kondigépeknél tornázó Erzsébet és Mária. Intelligencia kérdése a kutyatartás, értett egyet a két középkorú barátnő.

– Nagyon jó lenne egy futtató. Mi soha nem engedjük be Fidót a játszótérre, csak a nagy, füves részen szaladgálhat, zacskóba szedjük, amit maga után hagy – hallottuk Verasztó Józseftől és feleségétől. Az emeleten élő kutyáknak igényük lenne egy kiadós futásra, erre egy bekerített terület a legalkalmasabb, vélte a férfi.

A városháza írásban válaszolt a képviselő felvetéseire. Kiderült: az ebeket eddig sem volt szabad a játszótérre vinni, erre egy tábla is figyelmezet. A futtatónak kinézett park 125 milliót ér, építésre is alkalmas, már csak ezért sem lesz belőle ebek játszótere. Ha esetleg mégis, 300 ezret kellene költeni rá, erre nincs pénz a költségvetésben. Egy másik helyszín elméletileg szóba jöhet – nyugtatták meg a képviselőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!