Szentes és környéke

2016.06.30. 21:00

Kungfuznak, rögbiznek és eveznek a gyerekek

Évek óta népszerű a szentesi nyári táborok között az, amelyben tucatnyi sportágba kóstolhatnak bele a gyerekek. Van, aki minden nyáron visszajár. Tegnap például a kungfu volt soron.

Králik Emese

– Kézilabdázok, de bármit szívesen kipróbálok – közölte a szentesi [namelink name="Rácz Boglárka"]. A kislány most végezte el a harmadik osztályt. Ő is részt vesz abban a sportágválasztó táborban, amelyet a sportközpont szervez. A kosárlabdától az evezésen át a vívásig egy hét alatt majdnem tucatnyi „műfajt" próbálhatnak ki a gyerekek, mondta Rakk László intézményvezető. – Előre eltervezett menetrend szerint haladunk. A lényeg, hogy minél több mindenbe belekóstolhassanak, és így szívük szerint válasszanak. A tábort évek óta szervezzük. A visszajelzések szerint számos alkalommal azért teszi le a voksát egy gyerek egy sportág mellett, mert itt kipróbálta, és megtetszett neki – tette hozzá.


– A gyerekek jó része soha nem próbálta ezt a sportágat– árulta el az edző, [namelink name="Tihanyi Mihály"]. – Bármikor el lehet kezdeni, van 63 éves tanítványom is. A technikát egy nő fejlesztette ki, ez látszik is a szellemiségén. Nem a nyers erőn, hanem a szorgalmon, az észen, a gyors mozgáson és az anatómiai ismereten van a hangsúly. Mostanában az is gyakran előfordul, hogy a gyerek hozza el magával edzésre a szülőt.


[namelink name="Rakk Levente"] most kezdi a felső tagozatot. Kosárlabdázik, de azt mondta: mindenkinek ajánlaná a kungfut, nagyon érdekes mozdulatokból áll. A szentesi nagyszülőknél nyaral a Dunakesziben élő [namelink name="Megadja Károly"], akinek tegnapi tapasztalata szerint ez a harcművészeti ág nem arról szól, hogy bántsuk az ellenfelünket, hanem arról: védjük meg magunkat. Tavaly is volt a sporttáborban, nagyon tetszett neki. Szegvárról jár be minden reggel [namelink name="Szabó Hédi"]. Neki mások ajánlották a tábort, de egyáltalán nem bánta meg a döntését. Az evezés, a rögbi, a vívás és a kungfu nagyon tetszett neki. Karatézik, később kézilabdázni szeretne – és ki tudja, a hét során még mihez támad kedve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!