Szentes és környéke

2016.06.27. 13:05

Odafigyelnek a tanyán élőkre

- Más-más ok miatt élnek emberek tanyán. Ha a város szeretné fenntartani ezt az életmódot, segíteni kell ebben a lakosokat - mondta a legutóbbi szentesi testületi ülésen Szabó Zoltán Ferenc képviselő. A grémium azt a tájékoztatót beszélte meg, amely a külterületi lakosok életkörülményeit tárja fel.

Munkatársunktól

A város külterületei a cserebökényi, lapistói, nagynyomási, magyartési és berki körzetekre oszthatók, ezekben több mint kétezer ember él mintegy 1200 ingatlanban. Ezeknek 14 százalékában egyáltalán nincs áram. A tanyáknak közel fele közvetlenül út mellé épült, negyedük akár 500 méterre is lehet attól, körülbelül húsznak a lakói egy-két kilométert is gyalogolnak vízben, sárban. A legnagyobb gondot a közlekedés jelenti, illetve hogy nincs bolt, orvos, posta, közintézmény. A testület úgy foglalt állást: minden segítséget meg kell adni ezeknek az embereknek, hogy könnyebb legyen az életük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!