Szentes és környéke

2016.11.11. 07:30

Szerelmi bánatból betörik, ellopják - fogyóeszköz a buszmegálló

Az utóbbi években 4-5 alkalommal lett meg a szándékos vagy vétlen rongáló, ilyen esetekben mindig sikerült megfizettetni velük a pótlás árát.

Králik Emese

– Az elmúlt pár hónapban két olyan rongálás történt, amelynek meglett az elkövetője – avatott be a szentesi városellátó vezetője, Varga Sándor abba, miért leharcolt jó néhány helyi buszmegálló. Az egyik ilyen esetben például a szerelmi bánatát töltötte ki az építményen egy fiú. Az a kár megtérült, a szülei 120 ezer forintot fizettek. Egy másik alkalommal autóval mentek neki az esőbeállónak, a sofőr ugyancsak fizetett.

 

A Csongrádi úton tavasszal bánatában törte be egy fiú a plexit. Most éppen a teljes hátfal hiányzik.

A Csongrádi úton tavasszal bánatában törte be egy fiú a plexit. Most éppen a teljes hátfal hiányzik.


Az utóbbi években 4-5 alkalommal lett meg a szándékos vagy vétlen rongáló, ilyen esetekben mindig sikerült megfizettetni velük a pótlás árát. Legutóbb a képviselő-testületi ülésen vetődött fel a visszatérő gond: főként a Csongrádi úton bírnak magukkal nehezen az arra járók, ott rendszeresen betörik a plexit. Nem csak ott, és nem csak rongálnak, pontosított Varga Sándor. – A tolvajok kedvelt helyszíne a derekegyházi elágazás és a szarvasi főút. Ott szinte háborítatlanul tudnak éjszaka „dolgozni", korábban mindkét buszmegállót teljes egészében lecsupaszították, csak a fémváz maradt. Mivel ezek távol esnek a lakott területtől, szemtanú nincs, semmi esély, hogy meglegyen a tettes. Ilyenkor a város fizeti ki a 220 ezer forintot, amiből pótolni lehet a műanyagot – részletezte.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!