Szentes és környéke

2017.06.08. 21:10

Szentesen és Makón is megnyílt az Ünnepi Könyvhét

Makón a könyv történetéről szóló versennyel, Szentesen a Kossuth teret megtöltő óriás szabadtéri könyvesbolttal indult az Ünnepi Könyvhét.

Munkatársunktól

– Bízom benne, hogy nagyon sokan kilátogatnak a szentesi Kossuth térre az elkövetkező négy napban, és azok is a kezükbe fognak egy-egy könyvet, akik máskor nem szoktak – ezekkel a szavakkal nyitotta meg az ünnepi könyvhét programjait [namelink name="Szirbik Imre"] polgármester. Utána a helyi Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatos diákjai énekkel, verssel, prózával szórakoztatták az érdeklődőket.

Hétfőig szabadtéri könyvesbolt lesz a szentesi Kossuth tér. Fotó: Králik Emese

Hétfőig szabadtéri könyvesbolt lesz a szentesi Kossuth tér. Fotó: Králik Emese

A téren naponta más-más kulturális programmal várják a látogatókat. Pénteken 16.30-tól Seres Antal és tanítványai zenélnek. A szentesieket két sátor várja, az egyikben könyveket lehet megvásárolni, a másikban a gyerekeknek tartanak foglalkozásokat. A nyitóünnepségen a könyvtár igazgatója, Sallainé Gresó Klára mindenkit arra biztatott: látogasson ki a térre, nem fogja megbánni.

Rejtvényt fejtenek a makói iskolások. Fotó: Szabó Im

Rejtvényt fejtenek a makói iskolások. Fotó: Szabó Imre

A könyv történetéről szervezett Makó több pontját érintő akadályversenyt diákoknak a József Attila könyvtár gyermekrészlege. Ezzel indult az Ünnepi Könyvhét a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!