Szentes és környéke

2019.07.01. 17:57

Közel 70 boldog párt és 202 ˝pótunokát˝ nevelt a Korom házaspár

Negyven éve foglalkozik gyerekekkel Koromné Seri Anikó és Korom Pál, a VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség alapítói.

M.A.

Az első generáció tagjai már negyven-ötven évesek, hatvannyolc házaspár került ki közülük és kétszázkét „pótunoka" született. Az ifjúságért végzett munkájáért a Korom házaspár Beke Pál Emlékcímet vehetett át.


A mára országossá bővült há­­lózat nem tudatosan szerve­ződött. A gyerekek ösztönösen érezték meg, hogy jó helyre ke­­veredtek, és lettek egyre töb­ben. A csúcs a kilencvenes évek közepén volt, akkor csaknem háromezren voltak. A tagok között a szakmunkástól az atomfizikusig mindenki megtalálható.

A íj azért is értékes, mert a szakma adja. Koromné Seri Anikó és Korom Pál a Beke Pál emlékcímmel

A díj azért is értékes, mert a szakma adja. Koromné Seri Anikó és Korom Pál a Beke Pál emlékcímmel

A nyolcvanas évek végén még csak Szentes környékén voltak ismertek, aztán az első tagok és elvitték a szerveződés hírét máshova, így sorra alakultak csoportok országszerte. Ezek mára önállósultak és hálózatosan szerveződtek.


Országszerte szerveznek tá­­borokat, a központ azonban a Derekegyház-tompaháti Ba­golyszállás. A szakmai táborokban szocializációs folyamat is zajlik. – Olyan embertípust szeretnénk nevelni, aki boldog lehet. A célunk, hogy jó emberek legyenek – foglalta össze küldetésüket Koromné Seri Anikó.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!