Szentes és környéke

2008.10.27. 12:08

A szentesi képviselő, Esztike néni virággal versenyez

Szentes - Még sosem volt első a Virágszínvonalasabb Szentesért elnevezésű versenyen Ollai Istvánné. A független képviselő nem bánja ezt, hiszen a virágültetéssel elsősorban példát akar mutatni a kisérieknek.

Blahó Gabriella

A Mentő utcai ház előtt minden nyáron hatalmas kelyhekben pompáznak a rózsák, ez Ollai Istvánné kedvenc virága. Szerinte a kertes házak utcai virágágyai árulnak el legtöbbet az ott lakókról, díszítik legszebben az utcát, ezért is igyekszik példát mutatni. A kiséri városrész képviselője gondos kertálpoló, hetvenöt évesen mindent maga csinál, nem bíz semmit kertészre, nincs szüksége segítségre. Esztike néni korát meghazudtoló módon bámulatos munkabírással rendelkezik, mert a növények gondozása mellett nem csak a közügyek képviseletére, de a szegények megsegítésére is jut ideje. Munkatársunknak a virágokhoz fűződő viszonyával kapcsolatban idézte a mondást: „Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet„ . Nagyon büszke a futórózsára, amit édesanyja kertjéből hozott el, az minden május 25-ére, a születés- és névnapjára teljes egészében pompázik.

Ollai Istvánné most az őszirózsákra büszke

Ollai Istvánné most az őszirózsákra büszke
A nagymamák tavaszán maga osztja a kerti kapuból a város által adományozott virágokat a környékbelieknek és a város más részeiből érkezőknek, de most ősszel legnagyobb figyelmet természetesen az őszirózsáknak szentel. A sárgában is lilában nyíló virágokat viszi a temetőbe, ahová egyébként elhunyt családtagjai miatt gyakran jár. Amikor néhány napja rossz idő lett, gyorsan biztonságos helyre tette a futó muskátlikat, abból összesen száz tő virága van. Nagy kedvvel gondozza a görög muskátlit, amit az Égei-tenger partjáról hozott magának egy nyáron, de a szőregi rózsafesztivált sem mulasztotta el, hogy bővítse a repertoárt. Mint mondta, soha életében nem látott még annyi gyönyörű rózsát, annyiféle színben pompázni, mint ott. Ötven tövet vásárolt akkor, előnyben részesítette a lila színűeket. A kertjében egyébként az unokái kedvéért kerti törpéket tart, összesen hetet, a kis csapathoz egyszer aztán kiegészítésképpen kapott egy Hófehérkét is. Szavai szerint a folyosóján nevelgetett szobapáfrányokat általában irígylik tőle, sokan kíváncsian megnézik a selyemvirágokkal, magyaros stílusban berendezett ebédlőjét is.

A kert gondozásával Esztike néni elöl akar járni a Kisérben, a városrészt egyébként sokan úgy emlegetik Szentesen, hogy az „egy külön köztársaság„. Együtt gondolkodnak és együtt cselekszenek az itt élők, összetartóak és segítenek egymásnak. Ollai Istvánné tehát azokra is büszke, akik miatta kaptak kedvet a virágültetéshez, velük együtt lesz egyre szebb a Kisér.

Még sosem volt első

Évek óta megrendezik a Virágszínvonalasabb Szentesért elnevezésű versenyt a városban, Esztike néni minden alkalommal benevez, de még sosem volt első. Tavaly például a második, idén a harmadik helyet szerezte meg és nyert vásárlási utalványt. A képviselőnő – aki egyébként motorral jár – az utalványból fűnyírót fog vásárolni, hogy megkönnyítse a kerti munkáját. Nem bánja, hogy még nem végzett az élen, a virágot akkor is megkapálja, ha nem ér el helyezést. Az idei versenyt családi ház kategóriában Marton Györgyné, munkahely kategóriában a Damjanich utcai óvoda, társasház kategóriában pedig a Honvéd utca 24. nyerte.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!