Szentes és környéke

2019.08.23. 12:20

A tűző napon kikötve pusztult el egy kutya Szentesen, állatkínzás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség

Olvasónk és egy szentesi blog információi szerint tegnap kora délután történt az eset. Kérdéseinket feltettük a rendőrségnek is.

Egy szomorú hír a Tesco parkolójából  - így kezdődik a szentesi Underhang Blog facebook oldalán a bejegyzés, ami egy kutya szomorú haláláról tudósít. A bejegyzések tanúsága szerint - melyekre szentesi olvasónk hívta fel a figyelmünket - tegnap kora délután kötött ki valaki egy német juhászra hasonlító, nagyobb testű kutyát a nagyáruház parkolójában. Több órára otthagyta a tűző napon. A kutya elpusztult, a bejegyzés szerint a gazdáját feljelentették a rendőrségen.


Feltettük a kérdéseket a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának: történt-e az ügyben feljelentés, és milyen büntetésre számíthat az állat tulajdonosa? A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője úgy tájékoztatta portálunkat: a rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz az ügyben.

 

Korábbi írásunkban a NÉBIH ad jó tanácsokat, mire ügyeljünk a hőségben a kutyákkal, más háziállatokkal kapcsolatban. Megírtuk: nem csak arra kell ügyelni, hogy ne hagyjuk az autóban házi kedvenceinket. Kánikulában csak reggel és este futtassuk a kutyákat, és a friss víz mellett árnyékot is kell biztosítanunk állatainknak.


(leadképünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!