Belügyminiszteri elismerés a szentesi tűzoltóknak

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje napja alkalmából tartott minisztériumi ünnepségen több tűzoltó részesült valamilyen elismerésben, köztük két szentesi is.

Két szentesi tűzoltó is rangos elismerést vehetett át munkájáért Pintér Sándortól. A belügyminiszter kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Kálmán Rajmund Levente alezredest, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokát és Zelenka Dániel József őrmester beosztott tűzoltót.

Kálmán Raymund 1988 óta dolgozik a tűzoltóságon, Zelenka Dániel pedig 2015-ben öltötte magára az egyenruhát.
 

Mindketten egy nemrégiben történt derekegyházi tűzesetnél tettek tanúbizonyságot hősiességükről. A két tűzoltó két acetilénpalackot vitt ki az égő melléképületből, ezzel emberéleteket mentettek meg. Az elismerést a belügyminisztertől vehették át.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon is elismerték a szentesi tűzoltók munkáját. Az ott tartott ünnepségen vehette át a Szatmári Imre dandártábornok, megyei parancsnok által adományozott ajándéktárgyat – mások mellett – Berezvai Zoltán törzsőrmester, Kurucz Dávid István törzsőrmester és Szabó Sándor őrmester, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltói.

szponzorált tartalom
MVM EDISON 2020 – Verseny az innovatív megoldásokért
Holtan találtak egy 24 éves nőt dombrádi otthonában
Az elsődleges adatok szerint a nő halálát idegenkezűség okozta.
A siket lány esete az Instagrammal – kérése nem maradt válasz nélkül
Talán még másoknál is inkább megkeserítette az életét a járvány.
Francia csapatok végeztek az al-Kaida észak-afrikai vezetőjével Maliban
Abdelmalek Drukdelt a francia hadsereg alakulatai helyi partnerek támogatásával ölték meg.
Több mint 2,7 millió ügyfél választotta a törlesztési moratóriumot
Az adatok szerint az intézkedés a sérülékenyebb, az állami beavatkozásra leginkább rászoruló társadalmi csoportokat segítette.
A sereghajtó ellen veszített pontokat a Debrecen
A Debrecen 1-1-et játszott hazai pályán az utolsó helyezett Kaposvárral a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.
Mostantól nyitva az összes határátkelő Szlovákia és Ausztria felé is
A külügyi és határrendészeti egyeztetések eredményeként vége a hosszú kerülőknek.