Szentes és környéke

2010.10.19. 23:19

Bővítik a berekháti vasúti kalodát

Szentes - Kibővítik annak a berekháti vasúti átjárónak a korlátját, ahol a nyár végén halálos baleset áldozata lett egy 9 éves fiú.

Bíró Dániel

Erről a tegnapi bejáráson döntöttek a rendőrség, a vasúttársaság és a polgármesteri hivatal szakemberei. Mint ismeretes, a gyermek kikerülte a terelő kalodát, és úgy akarta áttolni biciklijét a síneken – a vonat a beakadt kerékpárt ütötte el, az pedig a fiúnak csapódott. Annak érdekében, hogy senki ne mehessen át hasonló módon a vasút túloldalára, új korláttal egészítik ki a kalodát a sínek mentén.

Új korláttal egészítik ki a kalodát, ezzel akarják elkerülni a hasonló tragédiát. Fotó: Bíró Dániel

Új korláttal egészítik ki a kalodát, ezzel akarják elkerülni a hasonló tragédiát.
Fotó: Bíró Dániel

A tegnapi szemle annak a táblavadász akciónak a folytatása volt, amit tavaly ősszel Csongrád megyében is meghirdettek. Ezúttal azonban nem sok felesleges táblát találtak az illetékesek, több helyütt inkább hiányoztak a figyelmeztető jelzések. Így például a kertvárosban több elsőbbségadás kötelező és behajtani tilos táblát kell elhelyezni. A Nagygörgős utcán a súlykorlátozó táblát kellett átszerelni, hogy könnyebben értelmezhető legyen az útszakaszra vonatkozó korlátozás, a kórháznál pedig a parkolót jelző táblák hiányoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!