Szentes és környéke

2013.09.01. 21:53

Egészséges ivóvíz lesz Szegváron

Szegvár - A szegvári önkormányzat az ivóvízminőség-javító programra 146 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. <br>

Munkatársunktól

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A beruházást az teszi szükségessé, hogy a településen szolgáltatott ivóvíz minősége – annak arzén- és ammónium tartalma miatt – nem felel meg a hatályos kormányrendeletben meghatározott határértékeknek. Az előkészítő pályázat során kidolgozott javaslat szerint a határérték csökkentése a meglévő kutak vizének keverésével és biológiai ammóniummentesítő technológiával érhető el, emellett hálózatrekonstrukciót is végrehajtanak. Eszerint a vezetékesivóvíz-hálózat mechanikai tisztítása a mosató helyek biztosításával (altalaj tűzcsapok cseréje), valamint a vízkormányzást is segítő tolózárak cseréjével valósulna meg. Ezenkívül több utcában szükséges egyes vezetékszakaszok cseréje. A program főbb céljai közé tartozik a lakosság egészséges közműves ivóvízzel való ellátása, a megfelelő vízminőség folyamatos biztosítása, valamint az ivóvízbázis megőrzése. Ezek hozzájárulnak a szegváriak egészségi állapotának megőrzéséhez és az életminőség javításához. A projekt az Európai Unió kohéziós alap és a magyar állam társfinanszírozásával valósulhat meg. A teljes büdzsé 162,2 millió forint, a támogatás 90 százalékos, az elnyert támogatás összege a már említett 146 millió forint. A projektnek 2014. június 30-áig kell elkészülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!