Szentes és környéke

2017.08.11. 19:09

Egy szentesi megelégelte, hogy a portája mellett végzik a dolgukat - Megveszi a háza előtti közterületet

Megelégelte egy szentesi hölgy, hogy a háza előtti területet sokan nyilvános vécének használják, mások meg nem tartják tiszteletben, hogy gondozza azt a kis kertet. Úgy gondolta, a megoldás az lesz, ha megvásárolja és bekeríti.

Králik Emese

A probléma abból adódik, hogy a Somogyi Béla utcai ház telekhatára nem esik egy vonalba a szomszédéval. Így ott egy kis beugró keletkezett, ahol – ilyen is előfordult már – a járókelők elvégezték az ügyes-bajos dolgaikat. Eddig is előkertként gondozták a közterületet, de a körülményeket figyelembe véve jobb lenne, ha a sajátjuk lenne, és bekeríthetnék. Ezzel az ötlettel fordult a tulajdonos a város vezetéséhez, erről a képviselő-testületi ülésen is szó volt. Jelenleg az önkormányzaté a szóban forgó 58 négyzetméteres terület, így ahhoz, hogy eladják, előbb ki kell vonni a város törzsvagyonából. Megszavazták: az önkormányzat hajlandó eladni a kis részt 324 ezer forintért. A kérelmező ezt elfogadta, és vállalta, hogy a telekátalakítás költségeit, illetve, ha kell, a járda áthelyezésének költségeit is fizeti. Az egyik képviselő, Rébeli-Szabó Tamás azt javasolta: mivel abban az utcában mások is hasonló cipőben járnak, kérdezzék meg a többieket, hogy szeretnének-e ugyanígy tenni.

Kerestük az ötletgazdát, de nem kívánt az ügyről lapunknak beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!