Szentes és környéke

2013.08.16. 21:01

Egyelőre nem nyúlnak a Tóth József utcához

Szentes - Téves információk is elhangzottak a lakossági fórumokon, ezeket helyere kellene tenni, jelentette ki Horváth István (Pálmások Szövetsége) a pénteki rendkívüli testületi-ülésen Szentesen.

Králik Emese

Ismét a Tóth József utca és Sima Ferenc utca forgalmi rendjének tervezett változását tűzték napirendre, mert a lakosok kifogásokat emeltek. Megírtuk: fórumokon fejtették ki, hogy semmilyen változást nem szeretnének az utcájukban, nem akarják sem az átalakítást, sem az egyirányúsítást. A képviselő felhívta mindenkinek a figyelmét: tévedés azt állítani, hogy ha egy komplex projektből elhagynak egy elemet, akkor az nem jár a városnak anyagi kárral.

[namelink name="Móra József"] (MSZP) cáfolta, amit a már többször idézett, a lakosok által aláírt tiltakozó levél állít, szerinte legalább tíz egyeztetés zajlott le ebben a témakörben a lakosokkal. A mostani szavazás eredményeként a Tóth József utca egyelőre biztosan nem megy át drasztikus változáson.

A testület elfogadta, hogy a helyi buszok a kórháztól az Ady Endre utca-kenyérgyár-Tóth József utca-Szent Imre herceg utca-Petőfi utca-autóbuszállomás útvonalon, és visszafelé is ugyanerre közlekedjenek. Azt viszont nem támogatták, hogy iskolai napokon reggel és délután megnyissák az autók előtt a Hajdú Lajos utcát.

Az ivóvízminőség-javító és a helyi esélyegyenlőségi programot elfogadták, az óvodai alkalmazotti létszám kérdésére – eltérő jogértelmezés miatt – még visszatérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!