Szentes és környéke

2019.08.12. 15:26

Falunapokat rendeztek Fábiánsebestyénen, tyúklábbal a gyermekekért

Péntektől vasárnapig rendezte meg az önkormányzat a Fábiánsebestyéni Napokat. Színes program és tűzijáték is várta a falu lakóit.

Kovács Erika

Péntektől vasárnapig rendezte meg az önkormányzat a Fábiánsebestyéni Napokat. Színes program és tűzijáték is várta a falu lakóit. A hagyományokhoz hűen, pénteken is futottak a faluért annyi métert, mint ahányat írunk, vagyis 2019-et. Szombaton rendezték meg a Fábiáni Apraja Napot, sok-sok gyermekeknek való programmal. A felnőttekről sem feledkeztek meg a szervezők. A színpadon számos fellépőnek tapsolhatott a közönség. Az est sztárvendége a Bestiák volt. Vasárnap bemutatók, foci, operettműsor is várta a fábiániakat. Este Nótár Mary lépett színpadra, s tűzijátékot is rendeztek.


A falunapon idén is jótékonysági akciót hirdetett a Borostyán Nyugdíjas Klub. Tyúklábat sütöttek, amiből bárki vihetett, hogy mennyiért, azt sem szabták meg. Becsületkasszába várták az adományokat.


– Tavaly egy temetői kamerára gyűjtöttünk, mert több alkalommal is előfordultak viráglopások. Mivel a temető a falun kívül található, ezért úgy gondoltuk, hogy a leghatásosabb védelem egy kamera lenne. A tyúklábsütéssel összejött a költségek nagy része – mondta Szabó Lajosné, a Borostyán Közösségi Klub vezetője.

– Tavaly 500 700 forint gyűlt össze, ami szerintem hatalmas összeg. Sajnos azonban így sem volt elegendő a pénz, pótlásra volt szükség, amit egy szentesi nagyvállalattól kaptunk meg. A kamera felkerült a helyére és jól működik.


A Borostyán klub úgy döntött, hogy idén a Fábiánsebestyén Gyermekeiért Alapítványt, az általános iskola alapítványát támogatják.


– Reméljük, most is sok pénzt tudunk a tyúklábbal „összekapirgálni". Egyetlen kikötésünk lesz csupán az iskola felé, hogy ne csak a jól tanuló gyerekek részesüljenek belőle, hanem minden diák, tanulmányi eredménytől függetlenül.


Szabó Lajosné azt nem tudta megmondani, hogy hány tyúklábat sütöttek, de a hozzávalók mennyiségét igen. Az elmúlt évben 120 kilogramm lisztből és 800 tojásból készült a tyúkláb nevű finomság, ezt a mennyiséget idén is hozták. A falunapok ideje alatt összesen tizenketten szorgoskodtak az előkészületekkel, a sütéssel és a kínálással.


A Borostyán klub nemcsak tyúklábat sütött, hanem 600 palacsintát is, amivel a gyerekeket kínálták szombaton, a Fábiáni Apraja Napon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!