Szentes és környéke

2019.04.25. 21:05

Fedett pálya épül a deszkapark helyén

Közmeghallgatással kezdődött az áprilisi testületi ülés Szentesen. Sipos Olga állatvédő azt kérte, hogy a nemrég átadott Hősök erdejében a kutyások ne használják a futópályát, a Somogyi Béla utcán kialakított kutyafuttatóban pedig ,,házirendet" szeretne.

M.A.

László Ferenc egy szentesi utca nevére hívta fel a figyelmet: a Dózsa György és a Munkás utca közötti szakasz eredendően az aradi vértanú, Nagysándor József után kapta a nevét, a gyakorlatban azonban mindenhol tévesen Nagy Sándor utcaként szerepel. Az ügyvéd azt kérte, az utcanévtáblákon a közterület eredeti nevét tüntessék fel.

Az ülésen döntöttek a Hajléktalan Segítő Központ vezetőjéről is, a testület egyöntetűen a korábbi vezetőt, Berki Andrást támogatta.


Elhangzott, a társaságiadó-kedvezményt kihasználva építene fedett sportpályát a leromlott állapotú deszkapark helyén a Szentesi Kinizsi. Az új épület kapcsolódna a Kinizsi-klubházhoz és egy szabályos, 22×44 méteres futsal- vagy kézilabdapályának és egy egyoldali lelátónak adna helyet. A projekt becsült költsége bruttó 250 millió forint, ennek 70 százaléka támogatás, 30 százaléka pedig az önerő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!