Szentes és környéke

2019.08.04. 14:04

Kilencedszer versenyeztek a régió fogathajtói Szentesen - fotók

Idén is versennyel tisztelegtek Dr. Polner Tibor emléke előtt a hajtók. Az állatorvosra nem csak a lovasok, de minden állattartó jó szívvel emlékezik. Polner Tibor öt évtizedet töltött a pályán, és még nyugdíjasként is dolgozott, csak 75 éves korában vonult vissza hivatalosan.

M.A.

A Szentesi Fogathajtó Egyesület idei versenyén „C" és „D" kategóriákban lehetett rajthoz állni: a lovasok póni kettest, egyesfogatot, kettesfogatot, illetve négyesfogatot is hajtottak, a nézőket pedig büfé, vendéglátó sátor, fagyis, kirakódóvásár, henna- és arcfestés, csillámtetoválás és ugrálóvár várta. A száguldó kocsik és a gyönyörű lovak azokat is elvarázsolták, akik először voltak fogathajtó versenyen.

Kilencedszer versenyeztek a régió fogathajtói. Fotó: Majzik Attila - GALÉRIA

– Mi még nem voltunk korábban ilyen rendezvényen, de nagyon tetszik, gyönyörködünk a lovakban és a felszereléseikben. – mesélte Ludányi Anna és Orosz Andrea. A lányok egy játszóházban dolgoznak, ahol néha lovas kocsikázás a program. Kovács János szokta őket vinni, ő hívta el a versenyre is őket. – Jól érezzük magunkat, ez egy jó program az egész családnak, mi már a tombolán is nyertünk. A versenyen elég gyorsan mennek, hátul kapaszkodni kell rendesen. Ha egy ilyen körre nem is, de azért egy sétakocsikázásra felülnénk. – mondták el a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!