Szentes és környéke

2014.05.05. 21:55

Ma nyit a megújult szentesi mozi

Szentes - A legmodernebb felszereléssel, 30 milliós felújítás után várja a nézőket a mozi Szentesen. A körülmények olyanok, mint a nagyvárosokban: premierfilmek, 3D-s vetítés, plázafotelek.

Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Két hónapos szünet után Szentesi Őze Lajos Mozi – rövidebb változatban Szentesi Mozi – néven nyit újra a Kurca-parti város filmszínháza. Márciusban megírtuk, hogy a hódmezővásárhelyi Mozaik Mozi Kft. kapta meg üzemeltetésre az intézményt, a cég nagyon komoly megújulást tervezett. Egy zártkörű megnyitót már tartottak, mától azonban a nagyközönséget is várják.

– A név maradt, ez a logókon is megjelenik. A mozi korábbi neve – Őze Lajos Filmszínház – a 21. században talán kicsit avítt, de szerettünk volna tisztelegni a város szülötte előtt, jó megoldás az új elnevezés. Hosszú távra tervezünk, sokáig maradunk Szentesen. Szeretnénk, ha az emberek ismét moziba járnának – részletezte a cég vezetője, [namelink name="Szabó Krisztián"].

Beindult az online jegyfoglalás, és a Facebookon is jelen vannak. A szentesi is premiermozi lett, ami azt jelenti, hogy a fővárosi nagy mozikban látható filmeket Szentesen is azonnal bemutatják. A teremben úgynevezett aktív szemüveges 3D-s rendszert alakítottak ki. Ennek a korábbi „csőmozi" nem felelt meg, ezért emelt, rövidebb nézőteret hoztak létre több mint 150 kényelmes plázafotellel és két, mozgáskorlátozottaknak szánt hellyel. Mindennapos vetítést terveznek, naponta 3-4 előadással.

A filmklasszikus Star Wars szereplőinek is tetszik a mozi. Fotók: Vidovics Ferenc

A filmklasszikus Star Wars szereplőinek is tetszik a mozi. Fotók: Vidovics Ferenc
A technikai eszközök beszerzése és működtetése a Cinema Szeged Kft. feladata volt. A cég ügyvezetője, Kószó János arról számolt be, hogy tízéves szerződést kötöttek a várossal, többek között szigetelték az épület tetejét, és fekete akusztikus álmennyezetet készítettek fekete, hogy ne csillogjon vissza vetítés közben.

Úgy tudjuk, a felújítás 30 millió forintba került, a vásárhelyi kft. finanszírozta. Ezt a modern technikát a város nem tudta volna megfizetni, mondta [namelink name="Szirbik Imre"] polgármester. A képviselő-testület egyhangúlag döntött arról, hogy vállalkozó üzemeltesse a mozit. Egy korábbi munkavállalót foglalkoztatnak, három új dolgozót vettek fel.

Újdonság a 3D-s vetítés.

Újdonság a 3D-s vetítés. Fotó: DM
A technikai és az építészeti megújulás mellett szembetűnő változás, hogy megszűnt a jegypénztár, az alkalmazottak mindent egy, a büfé pultján elhelyezett terminálon intéznek. Őze Lajos, a szentesi születésű színészóriás előtt egy emléksarokkal tisztelegnek. Az első vetítés ma 16.30-kor lesz, a Legókaland című 3D-s színes, magyarul beszélő, ausztrál–angol animációs vígjátékot mutatják be. Az első héten minden jegy 790 forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!