Szentes és környéke

2009.08.02. 10:16

Meghalt a Tisza-híd munkagödrébe esett kerékpáros - képek!

Szentes - Vélhetően nem észlelte, hogy az út közepén egy hatalmas munkagödör van, és abba beleesett. A rendőrség nyomoz.

Bíró Dániel

Feltehetően a csongrádi Körös-toroki fesztiválról indult Szentesre az a 32 éves kerékpáros, aki szombatról vasárnapra virradóra a Csongrád és Szentes közötti Tisza-hídon belehajtott egy 1,5–2 méter mély, jelzés nélküli, kibetonozott munkagödörbe. A baleset következtében a férfi súlyos koponyasérülést szenvedett, és belső szervei is sérültek.

Lapunk információja szerint a barátaival kerekezett a 32 éves férfi, amikor eddig ismeretlen okból letért a közlekedőknek fenntartott forgalmi sávról, és a felújítás alatt álló híd szentesi oldalán egy munkagödörbe esett.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség
A munkaterület és a 1,5–2 méter mély gödör nem volt kivilágítva, csupán két terelőtábla figyelmeztette az arra közlekedőket. Valószínűleg a férfi későn vette észre a munkagödröt, és már nem tudott megállni a lejtős szakaszon. Úgy tudjuk, hogy a szerencsétlenül járt férfi barátainak közvetlenül a baleset után sikerült egy éppen Szentesről Csongrádra tartó mentőautót leállítaniuk a hídon, de sem a mentősök, sem a kiérkező esetkocsi szakemberei nem tudtak már segíteni a férfin.

Reggel a helyszínre siettünk: a hídfelújítást végző Mahíd-2000 Zrt. munkatársai épp akkor végeztek a munkagödör körbekerítésével. Közelebb mentünk, hogy fényképezni tudjunk. A vérfolt még jól látható volt a gödörben. Mivel vasbetonszerkezetről van szó, több betonacél, vasrúd is kiáll az alján, ezek egyike okozhatta a súlyos tüdősérülést. A hídon tartózkodó építésvezető nem kívánt válaszolni arra a kérdésünkre, hogy korábban miért nem kerítették el kordonnal a veszélyes munkaterületet, inkább rendőrt hívott, mondván, illetéktelenek nem tartózkodhatnak a híd felbontott felén.

Fotó: Rendőrség

Fotó: Rendőrség
– Megdöbbentő az eset! Nagyon sajnáljuk, ami történt
– nyilatkozta lapunknak Nagy Sándor projektvezető. A Mahíd-2000 Zrt. illetékesét telefonon sikerült elérnünk. Elmondta, hogy hídfelújításoknál forgalomterelési terv készül, ilyen esetekben szalaggal szokták körbekeríteni a veszélyes helyeket. Ez a Tisza-hídon nem történt meg, de hogy miért, arra még a társaságnál is keresik a magyarázatot. Kérdésünkre válaszolva a projektvezető elmondta: annak, aki a hídon dolgozott, éppúgy viselnie kell a felelősséget, mint az általa képviselt kivitelező vállalkozásnak. – Valamit lehetett volna jobban csinálni, illett volna bekeríteni azt a gödröt – ismerte el Nagy Sándor.

Információink szerint Farkas Péternek hívták az elhunyt férfit. A vélt címén megpróbáltuk megkeresni közeli hozzátartozóit, de az utcabeli kocsmában, a virágüzletben és az élelmiszerboltban sem tudták megerősíteni értesülésünket.

Nyomoz a rendőrség

Hatalmas torlódás alakult ki a helyszínelés miatt a Csongrád és Szentes közötti Tisza-híd mindkét oldalán a vasárnap hajnali órákban. A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el az ügyben ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!