Szentes és környéke

2008.07.13. 22:48

Palacsintakirályság Derekegyházon

Derekegyház - Egyszerre 204-en sütötték a palacsintát szombaton Derekegyházon, a főutca tölgyfáinak árnyékában.

Bakos András

Ezzel a falubeliek – és a „vendégjátékosok" – megdöntötték saját tavalyi rekordjukat, akkor ugyanis 169-en sütöttek egyszerre. Azt, hogy mennyien ették, nem számolta senki.

Bárki végigment a soron, kérés nélkül is azonnal kapott belőle. – Csak a palacsintasütőt kellett hoznunk, meg a belevalót, a gáztűzhelyet a helybeliek adták, igazság szerint a tésztát is, de mi hoztunk magunkkal, csak az most már elfogyott – mondta lapunknak délután fél négykor az orosházi Héjjas Béla. Az öttagú család nagyon szeret nyilvánosan főzni, a szentesi lecsófesztiválon is részt vesznek, szeretik az ilyen alkalmakat, mert jót sütni-főzni is jó, de kínálni és beszélgetni még jobb ilyenkor.
Náluk házi sárgabaracklekvár került a palacsintába. Másutt sütöttek káposztásat, grillen, a helybeli Pótári Tímea pedig zöld színű mandulásat és piros vérnarancsosat készített.

Majd minden konyha kiköltözött Derekegyház főutcájára. Amit megsütöttek, el is fogyott azonnal. Fotó: Tésik Attila

Majd minden konyha kiköltözött Derekegyház főutcájára. Amit megsütöttek, el is fogyott azonnal. Fotó: Tésik Attila
Nagyon lelkesek voltak a politikusok is; Szirbik Imre országgyűlési képviselő és Halmai László fideszes választókerületi elnök is eljött. Meglehet, sok minden máshogy történt volna velünk, ha a parlamentben a kezdetektől palacsintát osztogatnának.

Honnan az ötlet? – Nagyon szeretjük a palacsintát, végül is innen – felelte a kérdésre Szabó István polgármester. Közben elmagyarázta egy busszal érkező csoport vezetőjének, merre találnak árnyékos parkolót. Nehezen, de megtalálták, és nemcsak árnyék jutott nekik, hanem palacsinta is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!