Szentes és környéke

2013.04.25. 22:56

Sokba kerül majd Szentesen a rezsicsökkentés

Szentes - Személyeskedéstől, pártoskodástól sem volt mentes a szentesi testületi ülés. A rezsicsökkentés is szóba került, bár a polgármester szerint nincs szó csökkenésről, Szentesen 200 millió mínuszt okoz majd.

Králik Emese

Furcsa közjátékkal kezdődött a csütörtöki képviselő-testületi ülés Szentesen. A Fidesz-frakció nevében [namelink name="Sipos Antal"] a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtő-ív egy példányát tette le [namelink name="Szirbik Imre"] (MSZP) polgármester asztalára azzal, hogy írja alá. A város vezetője azt mondta, nem ír alá egy rezsicsökkentésnek nevezett szavazatvásárlást. – A saját szemükkel látják majd a képviselőtársak, hogy ez a kormányzati akció idén 200 millió mínuszt okoz Szentesen – érvelt.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Az egyik tétel a szemétszállítási rendelet vitája során merült fel. – Július 1-jétől a hulladékszállítást is érinti a rezsicsökkentés, a hírek szerint a tavaly április 1-jei díjat kell figyelembe venni. Szentesen ez 23 millió forint bevételkiesést jelent majd – tudatta [namelink name="Varga Sándor"], a Városellátó Intézmény vezetője.

– Szánalmas kezd lenni, amit itt hallok – fejezte ki nemtetszését [namelink name="Demeter Attila"] (MSZP). A témától elrugaszkodott, személyeskedő politikai pengeváltásnak nevezte a város tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámoló megvitatása kapcsán elhangzott hozzászólásokat. Arra utalt többek között, hogy a frakciótársakkal egyetértésben [namelink name="Antal Balázs Tibor"] (Fidesz) azt javasolta: a város vezetői ne vegyék fel az éves jutalmukat. Bár az, hogy [namelink name="Hevesi-Tulipán Edit"] (Fidesz) nem volt hajlandó voksolni, némi fennakadást okozott a szavazatszámláláskor, a testület végül nem támogatta számukra a pénz kiutalását.

Az ülésen Szirbik Imre átadta a nemrég megválasztott diák-önkormányzati tisztségviselőknek – Bozó Martinának, Péter Jázminnak, Mátyás Liza Franciskának, Varga Adriennek – a megbízólevelet, valamint az okleveleket a legtalpraesettebb diák címet elnyert Gugolya Vandának és Purosz Leonidasznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!