Szentes és környéke

2014.07.22. 22:04

Speciális nyomozócsoport keresi Koncz Juditot

Szentes - Nyolc év után megoldódhat a szentesi Koncz Judit eltűnésének rejtélye, ugyanis az ORFK speciális nyomozócsoportja vette kézbe az ügyet. Az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt életellenes ügyeket felderítő osztály vezető nyomozója, Sztancsik László őrnagy a nyomozás érdekeire tekintettel nem adhatott tájékoztatást az ügy állásáról.

Munkatársunktól

Ma is téma Szentesen [namelink name="Koncz Judit"], aki nyolc éve, 2006. július 21-éről 22-ére virradó éjjel tűnt el rejtélyes körülmények között szentesi, Dózsa György utcai otthonából. A 26 éves nő kétéves kislányával, Diánával és élettársával, [namelink name="Kiss Lászlóval"] élt együtt. A szülők és rokonok mellett sokak meggyőződése Szentesen, hogy Judit nem önszántából ment el és hagyta magára imádott kislányát. Már az felettébb furcsa volt, hogy a nő papucsban és hálóingben indult útnak biciklivel, de a kerékpárt azóta sem találják. Július 22-én reggelre megdöglött Koncz Juditék házőrző kutyája.

Titkos adatgyűjtés

Az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt életellenes ügyeket felderítő osztálya nyomozott az országos visszhangot kiváltó szentbalázsi gyilkossági ügyben is. Egy 22 éves férfi bejelentette a rendőrségen, hogy eltűnt az élettársa. Meséje hihetőnek tűnt. A rendőrök ennek megfelelően közigazgatási eljárás keretében foglalkoztak az üggyel. A kiemelt életellenes ügyeket felderítő osztály feladatai közé tartozik az eltűnések vizsgálata is. Így került képbe a szentbalázsi eset is, amelynek monitorozása során több ellentmondásra is felfigyelt a speciális nyomozócsoport. A 22 éves férfi megpróbálta félrevezetni a titkos információ- és adatgyűjtést is végző nyomozókat: arról beszélt nekik, hogy élettársát látták egy hajléktalanszállón. A kihallgatások során egyre több nyom utalt arra, hogy a nőt meggyilkolták. A korábban eltűntként bejelentett szentbalázsi asszony holttestét az udvari vécében találták meg.
A keverék kuvaszt megmérgezték. Megtalálták ugyanakkor a kertben Koncz Judit fél pár fülbevalóját. A nő eltűnése előtt, péntek délután még elment a fodrászhoz, vágatott a hajából, este pedig SMS-t írt a munkája miatt Kecskeméten tartózkodó Kiss Lászlónak – „Jó éjszakát, vigyázz magadra, szeretlek, reggel várunk!" –, akivel azt tervezték, hitelt vesznek fel, hogy közös otthont építsenek.

Judit eltűnése előtt többeknek elmondta, fél a volt élettársától. A bűnüldöző szervek előtt nem volt ismeretlen a férfi, aki 2006 májusában 1 év 4 hónapos németországi börtönbüntetéséből szabadult. A férfit egy dolog érdekelte hazaérkezése után, a 2 éves lánya, akit nyolc hónapos korában látott utoljára. Koncz Judit eltűnése után a bíróság a börtönviselt élettársnak ítélte a gyermeket, akit Angliába vitt. Azóta ott élnek.
A rendőrség az első perctől fogva közigazgatási eljárásban vizsgálta Koncz Judit ügyét, mert szerintük nem merült fel konkrét bűncselekményre utaló adat. A rendőrség például nem látott összefüggést az eltűnés és a kutya megmérgezése között. Azt mondták akkor, hogy az állatkínzás oka és miértje nem állapítható meg. A rendőrök elmondásuk szerint azért nem végeztek a Dózsa György utcai háznál kutyás nyomkutatást, mert nem tehették ki mérgezésveszélynek a nyomkereső kutyát.

– Azt hittük, ahogy telik az idő, könnyebb lesz elviselni a lányunk hiányát, de egyre nehezebb – mondta még az elmúlt évben is könnyeivel küszködve [namelink name="Koncz József"] és neje, Erzsike néni. A férfit tavaly júliusban újabb csapás érte, elhunyt a felesége. A férfi elmondta, nemrégiben az ORFK két magas rangú nyomozója, egy őrnagy és egy alezredes járt náluk Szentesen. – Azt mondták, azért jöttek, mert elindították a nyomozást Judit ügyében, s azért utaztak Szentesre, hogy ne nekem kelljen felmenni a fővárosba – mondta Koncz József. A férfi elmondása szerint délután 1 órától este 8 óráig voltak náluk a nyomozók. Elvitték Diána fényképeit és a börtönviselt élettárs leveleit, amelyeket még Németországból írt Juditnak, illetve azokat a leveleket, amelyeket a volt élettárs írt Judit eltűnése után Erzsike néninek Angliából. Koncz József elmondása szerint a nyomozók a szentesi rendőrkapitányságon is voltak, ahol begyűjtötték az ügy jegyzőkönyveit és egyéb dokumentumait.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt életellenes ügyeket felderítő osztály vezető nyomozója, Sztancsik László őrnagy megerősítette információnkat, amely szerint nyomozást indítottak Koncz Judit eltűnése ügyében. Ugyanakkor az őrnagy türelmünket kérte, és közölte, a nyomozás érdekeire tekintettel nem adhat tájékoztatást az ügy állásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!