Szentes és környéke

2012.08.31. 21:50

Stratégia kell a turizmushoz - Szentesen is

Szentes - A szociális bizottság dönti el, hogy az önkormányzati lakásokba ki költözhessen. Tourinform-irodát még mindig nem szeretnének a városatyák, fejlődésnek indulhatnak egyes tanyák – ezekről is döntött pénteken a testület.

Králik Emese

A polgármester, a teljes testület vagy a szociális bizottság jelölje ki, melyik kérvényező kaphasson önkormányzati lakást? Többek között erről is vitáztak tegnap a szentesi városatyák. Bár korábban úgy döntöttek, hogy bizottság a mindenkori városvezetővel együtt nevezze meg a bérlőket, időközben kiderült: ez a módszer nem kivitelezhető. [namelink name="Chomiak Waldemar"] (Fidesz) és Szabó [namelink name="Zoltán "](Jobbik) is amellett tört pálcát, hogy a bizottság tagjai a tereptanulmányok után megbízhatóan döntenek, hagyják rájuk annak megítélését, hogy a sürgősségi listáról ki költözhessen be előbb. A testület elfogadta a határozati javaslatnak ezt a változatát.

– Ebben az évben mintegy 10 lakást tudtunk kiutalni a rászorulóknak. Jó hír, hogy a hátralékosok, illetve a nagy tartozást felhalmozók esetében néhány ingatlant már elhagytak a korábbi bérlők, három eset még folyamatban van – számolt be a fejleményekről [namelink name="Csányiné Bakró-Nagy Vera"] aljegyző.

– Az anyag arra alkalmas, hogy levonjuk a konzekvenciát: csak akkor halad előre a város, ha kialakít egy stratégiát, és azt végigviszi. Az elkötelezettséget azonban egyelőre nem látom – foglalta össze [namelink name="Horváth István"] (Pálmások Szövetsége). A turizmus fellendítését taglaló anyagról beszélt, amely már sokadik alkalommal került a grémium elé. A városatyák a Szentes-kártyát szívesen látnák, a Tourinform-iroda szükségességéről azonban továbbra sem lehetett őket meggyőzni, így erre nemmel szavaztak.

A gazdálkodásról szóló beszámoló kapcsán [namelink name="Szirbik Imre"] (MSZP) polgármester kijelentette: nem az a lényeg, hogy egyes intézmények a jövőben hová kerülnek, ki lesz a fenntartójuk, hanem az a fontos, hogy kiválóan működjenek a szentesiekért. A testület úgy határozott: a város fejlesztheti a tanyagondnoki szolgálatot, illetve benyújthatja a tanyavillamosítási és az iskolafejlesztési pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!