Szentes és környéke

2014.02.28. 20:23

Szentesi kérdés: kinek hoz hasznot a turizmus?

Szentes - Fejlesztésre nem jut annyi pénz, amennyit az önkormányzat erre a célra szánna – mondta Szirbik Imre (MSZP) polgármester a város idei költségvetéséről a mai képviselő-testületi ülésen.

Munkatársunktól

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A városvezető hangsúlyozta: az adósságkonszolidációnak a tisztánlátás érdekében a negatívumait is illik bemutatni: – A múlt év végéig fel nem használt hitelkeretet nem vették figyelembe, emiatt Szentes rosszul járt. Az idei adósságszolgálat hozzávetőleg 272 millió lett volna. Ettől valóban mentesültünk, ezzel szemben azonban például 120 millió forint gépjárműadót vontak el a várostól – tájékoztatott Szirbik.

A költségvetést 8,6 milliárdos főösszeggel fogadták el a képviselők. Akik – ahogy már több alkalommal is – ismét sarkosan fogalmaztak a helyi turizmusról vitázva. Az egyik előterjesztés 26 millió forintból turisztikai marketingcsoport felállítását javasolta, az ötletet nem támogatta mindenki. [namelink name="Halmai István"] (Fidesz) szerint máshonnan kellene közelíteni a problémához: a szállásadók érdeke a városba csábítani a vendégeket, egyúttal nekik kellene felhívni a turisták figyelmét a hely értékeire. Horváth István (Pálmások Szövetsége) felháborodásának adott hangot. – Többször jeleztem már, hogy befektetés nélkül nem várhatunk fellendülést. Úgy látom: csak tervek vannak, pénzt senki nem akar beletenni. Utoljára teszek egy próbálkozást, hogy kimozdítsam a várost az állóvízből – szögezte le. A szavazás során egyik változat sem kapott többséget, a kérdésről később döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!