Szentes és környéke

2019.06.20. 15:51

Várva várt felújítás kezdődik Szegvár központjában

Több mint 4 kilométeres szakasz újul meg.

Kovács Erika

A jövő héten megkezdődik a szegvári főutca várva várt felújítása. Ahol kell, megerősítik az útalapot, körforgalom is épül. A több mint 4 kilométeres szakasz új burkolatot kap. Gémes László, Szegvár polgármestere azt mondta, borzalmas állapotban van az út, utoljára a település Mindszent felőli végén volt felújítás, de az körülbelül 25 éve történt. A közútkezelő az érintett szakaszon már átadta a munkaterületet a közbeszerzési eljárással kiválasztott cégnek. A fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz igénybe, október első felében készül el. A felújítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. projektjének a része. A több mint négy kilométeres szakasz több mint 900 millió forintból újul meg. A pénzt a társaság vissza nem térítendő uniós támogatásból fedezi.

Az úttest repedezett, kátyús. A szegváriak évtizedek óta várnak a felújításra. Fotó: Kovács Erika

Az úttest repedezett, kátyús. A szegváriak évtizedek óta várnak a felújításra. Fotó: Kovács Erika

Szegvár főterén, a piacnál lévő éles, balesetveszélyes kanyarban új körforgalmú csomópontot építenek. A nyomvonalat keresztezi a Kórógy-ér, ennek hídját szintén felújítják. A munkálatok ideje alatt a közlekedőknek félpályás útlezárásra kell számítaniuk. – A körforgalom-építésnél pedig teljes útzár lesz. Terelőútnak a Petőfi és Kórógy utca útvonalat jelöltük ki. A lakosságot minden héten tájékoztatjuk a munka menetéről, a további folyamatokról. Kérjük a megértést és a türelmet. Megéri, hiszen nagyon régen várunk erre – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!