Szentes és környéke

2011.11.06. 20:30

Zajra panaszkodnak a lakók Szentesen

Szentes - Zavarja a szentesi művelődési központ szabadtéri rendezvényeinek zaja a szomszédos Ifjúság sétányon, illetve a Tóth József utcában élőket. A panaszról a képviselő-testület ülésén is szó esett, de úgy tűnik, minden marad a régiben.

Korom András

– Igaz, hogy nyaranta csak néhány rendezvényt tartanak a művelődési ház melletti ifjúsági parkban, de azokon a napokon sem nappal, sem éjszaka nem lehet pihenni a dübörgő zene, illetve a hazafelé tartó randalírozó, részeg vendégek miatt. Utóbbiak korábban betörtek minden ablakot, amit csak elértek, most csak a törött sörösüvegek maradnak utánuk – vázolta a helyzetet a Tóth József utcában, a művelődési háztól kicsit távolabb élő [namelink name="Mihály Gábor"].

Hasonló helyzetről számoltak be az Ifjúság sétány ifjúsági ház felőli végén élők is. A névtelenséget kérő lakók szerint akkor válik pokollá az életük, amikor a művelődési ház rendezvényei átnyúlnak a szemközt, a Kurca túloldalán lévő sportpályára is. Ide települnek a dodzsemesek és a vurstlisok, s míg van vendég, folyamatosan harsog a gépzene. A dobok mély hangja miatt még a házak ablaka is remeg. Néhány éve már gyűjtöttek aláírásokat – eredménytelenül.

Nemrég interpellált a helyi testületi ülésen a körzet képviselője, [namelink name="Sipos Antal"]. [namelink name="Varróné Szabó Ildikó"], a művelődési központ igazgatója azt válaszolta: csak nyaranként tartanak itt szabadtéri rendezvényeket, ez az idén öt alkalmat jelentett. Ezekről szórólapokon, hirdetésekben is tájékoztatják a helybelieket, kérte a környéken élők megértését és türelmét. Sipos Antal lapunknak azt mondta: tudomásul vette a választ, mást az ügyben nem tehetett. Megpróbálja elérni, hogy a rendezvények a jövőben ne legyenek olyan hangosak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!