SZIN Szeged

2012.08.22. 21:01

Az Edda és a Magna Cum Laude nyitotta a fesztivált

Címkék#SZIN

Szeged - Valószínűleg a kánikulának köszönhető, hogy kevesen buliztak a Szegedi Ifjúsági Napok első napján az Újszegedi Partfürdőn.

Horváth Attila

Látszott szerdán a fesztiválozókon, hogy hőségriadó van. Valószínűleg a kánikulának köszönhető, hogy a tavalyi első napnál kevesebben mentek ki az Újszegedi Partfürdőre a SZIN nyitónapján. Pedig a szervezők szerint 10 százalékkal többen vettek elővételben jegyet.

A látogatóknak jól jöttek a lajtoskocsik, a kutak és persze a Tisza is, így tudták hűteni magukat a 37 fokos hőségben. A legtöbb fiatalt napközben a Zöldplacc és a Civil utca vonzotta. A SZIN szervezői idén is arra törekednek, hogy a legzöldebbek legyenek az országban. Kicsit késve, de délutánra megérkezett a repoharat kiváltó SZIN pohár, ami ugyanazon az elven működik, mint az elődje. 200 forintba kerül, és ha a figyelmes fesztiválozó magánál tartja, és minden sörkérésnél leadja a pultnál, kap helyette másikat.

Interjú Pataki Attilával. A Makói VTV felvétele

– Ökoarcokat keresünk, azaz a legkörnyezettudatosabb fesztiválozókat jutalmazzuk – mondta [namelink name="Gyarmati László"], a József Attila Tanulmányi és Információs Központ munkatársa. Szombatig a környezetvédelemmel, az újrahasznosítással kapcsolatos feladatokat kell elvégeznie sátruknál az érdeklődőknek. A Zöldplaccon találkoztunk többek között a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. sátrával, a Greenpeace-szel és az Orpheus Állatvédő Egyesülettel is.

Színpadon az Edda. Fotó: Karnok Csaba (galéria)




SZIN-tartozék: MCL. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Nem maradhatott ki a programból a már SZIN-tartozéknak számító Magna Cum Laude sem, az együttes tagjainak sok volt az ismerőse Újszegeden.

A külföldi előadók sorát a Yellowcard, az amerikai pop-punk banda nyitotta – nevük magyarul sárga lapot jelent. A történéseknek az utolsó koncertek után sincs vége: a JATE sátrában, a Music Channel Arénában, az Összművészeti Téren majdnem hajnali 4-ig, a Silent Party Stage-ben reggel 6-ig tart a buli.

Csütörtökön jön a néhány éve nagy sikert arató Kosheen, de zenél a mindig visszatérő Russkaja, az Anima Sound System és a szegedi Rammschwein is.  

" frameborder="0" width="600" allowFullScreen mozallowfullscreen webkitAllowFullScreen>

">Szolgáltatások a SZIN-en 2012. from ">Norbert Németh on ">Vimeo.

Éjszakai trolijárat
A Szegedi Közlekedési Kft. a rendezvény idején éjszakai céljáratokat közlekedtet az 5-ös trolibusz vonalán, Körtöltés utca és Újszeged, Gyermekkórház végállomások között. Ezeken az előre váltott menetjegyek és bérletek érvényesek, a járművek valamennyi 5-ös vonali megállóhelyen megállnak.

Indulási időpontok (augusztus 23., 24., 25., 26.)

Körtöltés utca végállomás 00:40, 01:40, 02:40

Újszeged, Gyermekkórház végállomás 01:00, 02:00, 03:00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!