Színes hírek

2007.01.11. 15:19

Egy hatalmas bagoly tartja rettegésben a middlesborough-iaka

A madár, amely képes akár egy rókát, vagy egy kisebb szarvast is elragadni, háztetőkről indul támadásba, majd lecsap a járókelőkre.

Az uhu, amelynek szárnyfesztávolsága több mint másfél méter, szeptemberben költözött be a vasútállomás tetőterébe, de csak karácsonykor "bolondult meg". Craig Smith az állomás parkolójából futott a vonathoz, amikor a madár hátulról lecsapott rá.

Huhogást hallottam, és amikor a vállam fölött hátranéztem, megláttam az állat ezüstszínű szárnyait és szétterpesztett karmait. Futottam, ahogy csak tudtam a peron felé, aztán a bagoly elszállt - emlékezett vissza Craig Smith. Hozzátette: karácsony este látta, ahogy a madár egy kocsmából kilépő férfit üldözött.

Egy másik áldozat, Mark Fryett elmondta: munkából indult haza, amikor a madár rátámadt.

"Felemeltem a kezem és megütöttem a szárnyát. A földre esett, de felkelt és elszállt. Igazán megrázott. Olyan volt, mintha egy Harry Potter könyvből került volna elő. Azt hittem fel fog kapni. Hazamentem és telefonáltam a rendőrségnek, de gondolom, azt hitték, hogy részeg vagyok" - tette hozzá.

Rachael Stewart, a redcari Kirkleatham Bagoly Központ munkatársa azt mondta: véleményük szerint az állat egy utazó cirkusztól szökött meg.

Önkéntesek többször is megpróbálták elfogni. Emberekre nem veszélyes, de a túlélés érdekében vadásznia kell. Könnyedén meg tud ölni egy macskát vagy egy kisebb kutyát - közölte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!