Színes hírek

2007.01.15. 15:19

Gondolkodás nélkül követte a navigációs rendszer utasítását

Gondolkodás nélkül ráhajtott egy zártpályás villamos sínre egy német autós, mivel a gépkocsijában működő műholdas navigációs rendszer oda irányította őt.

A 46 éves férfi Audijával az északnémet Bréma felé haladt, amikor kocsijában egy barátságos hang arra szólította fel, hogy forduljon balra. Az sofőr pontosan követte az utasítást, a jelzett helyen azonban nem volt út, pontosabban volt, de a villamos számára.

A sínekre hajtó rémült vezető, menteni akarva a helyzetet, gyorsan hátramenetbe kapcsolt, akkor azonban kocsija végképp beszorult a sínpár közé, olyannyira, hogy csupán darus kocsival tudták kiemelni. A műveletet mintegy tucatnyi továbbhaladni nem tudó villamos utasai szemlélték és izgulták végig.

Mint a brémai rendőrség szóvivője elmondta, az elmúlt időszakban jó néhány olyan karambolt láttak, amikor az érintett autós a baleset után arra hivatkozott, hogy csupán a kocsi navigációs rendszerének utasításait követte - vakon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!