Színes hírek

2007.01.30. 15:19

Saját temetésére érkezett haza a halász

A 68 éves José Reyes Córdoba a kolumbiai Chocó tartomány csendes-óceáni partvidéke közelében viharba került csónakjával, de sok viszontagság után szerencséjére egy arra járó halászhajóról észrevették, és kimentették a tengerből.

Közben családtagjai, akik már feladtak minden reményt, őt gyászolva megkezdték a halottvirrasztást: amikor a sokat szenvedett férfi hazatért falujába, két felnőtt- és 12 gyermekkorú családtagja ott zokogott keservesen az ő üres koporsójánál. „Amikor megláttam a halottvirrasztókat, én is sírva fakadtam" - mondta el később az El Tiempo című helyi lapnak.

Córdoba élete tényleg komoly veszélyben forgott: azután, hogy csónakjával viharba került, teljesen elvesztette tájékozódó képességét, és ezt csak súlyosbította, hogy rövidlátó lévén nem észlelte a partvidéket. A tengeren hányódva olyan sok sós vizet nyelt, hogy rosszul lett. A tetejében még egy cápa is felbukkant, és megpróbálta felborítani a csónakját. Egy alkalommal már annyira kimerült és elkeseredett, hogy el akarta vágni saját torkát egy késsel, de végül imádkozni kezdett, és nem sokkal később megjelent a halászhajó, amely megmentette őt - beszélte el megrázkódtatásait a halász.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!