Bulvár, celeb

2015.07.27. 10:53

Háborús emlékiratot filmesít meg Angelina Jolie

A kambodzsai Loung Ung háborús emlékiratából készít egészestés filmet Angelina Jolie a Netflix internetes műsorszóró számára.

A Netflix bejelentése szerint a 40 éves sztár egyszerre rendezője és producerre is lesz az adaptációnak, amely a kambodzsai író és emberi jogi aktivista First They Killed My Father (Először az apámat ölték meg) című könyvén fog alapulni. Loung Ungot gyerekkatonává képezték ki a vörös khmerek kambodzsai rémuralma idején 1975-ben.

Angelina Jolie közleményében úgy nyilatkozott, hogy az emlékirat elolvasásával mélyebben tudta megérteni, miként élik meg a gyerekek a háborút és hogyan hat rájuk annak érzelmi öröksége. "Segített közelebb kerülni Kambodzsa népéhez, fiam szülőhazájához is" - tette hozzá.

A film forgatókönyvét Angelina Jolie és a 45 éves Loung Ung együtt írja, az adaptáció elkészültéből a színésznő kambodzsai születésű fogadott fia, Maddox is kiveszi a részét. A filmet kizárólag a Netflixen fogják sugározni, emellett a nagyobb fesztiválokon is szerepeltetni szeretnék a készítők.

"Az ilyen filmeket nehéz végignézni, mégis fontos látni őket" - mondta Angelina Jolie, aki más neves filmkészítők - férje, Brad Pitt, Adam Sandler, Leonardo DiCaprio, Mark és Jay Duplass - példáját követve csatlakozott a Netflixhez.

A több mint 50 országban elérhető internetes műsorszóró már Hollywood berkein belül is komoly erővé lépett elő saját készítésű produkcióival - köztük a Kártyavár és az Orange is the New Black című sorozatokkal -, amelyekkel ebben az évben összesen 34 Emmy-jelölést gyűjtött be.

Loung Ung emlékiratának adaptációja Angelina Jolie negyedik rendezése lesz. Legutóbbi filmje, a tavaly bemutatott Rendíthetetlen sikerét követően még ebben az évben látható lesz a By the Sea című alkotása is, amelyben férjével, Brad Pittel szerepel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!