Tiszta környezetünk

2014.01.28. 11:27

Jobban át kellene gondolni azt a csikkvisszaváltást!

Orsolya olvasónk hozzászólásai:
- Ilyenkor mindig elcsodálkozom, hogy az alkoholt senki nem szidja ilyen vehemenciával. És lenne egy tiszteletteljes kérdésem: Önnek van autója?(Ha esetleg nem esett le, segítek: annak mennyi a károsanyag kibocsátása?)

- A másik kérdésem szintén szintén tiszteletteljes:
Hogy gondolta ezt a csikkvisszaváltást? Emberek százai-ezrei mennek kis nylonzacskókkal a Nemzeti Dohányboltokba, ott álveszi az eladó a csikkeket, kérek egy doboz cigarettát vagy pakli dohányt, fizetek, megkapom, mivel jogosult vagyok rá. És utána mi fog történni a csikkekkel? Hova teszik a dohányboltok? Kikerül a szeméttelepre, és ott szintén bemosódik a földbe. Plusz a nylonzacskók is hulladéknak minősülnek, amik nem bomlanak le. Vagy mondjuk szemétégetőbe kerülnek, füst keletkezik, aminek szintén van károsanyag tartalma. És meddig és hol gyűjtögeti a dohánybolti alkalmazott a csikkeket? Ki és miből fizeti a dohányboltokból való elszállítást? Át kellene ezt jobban gondolni.

A szerkesztő megjegyzése: a valósághoz tartozik, hogy a csikkvisszaváltást felvető olvasónk a csikkek eldobálása miatt érzett elkeseredésében gondolt a visszaváltásra. Inkább tükröt akart tartani az eldobálók elé, mint ironizálni a témán.



Címkék#csikkek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!